زندگینامه آیت الله ممدوحی

زندگینامه آیت الله ممدوحی دست و هنر: قم آیت الله حسن ممدوحی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه شب گذشته دعوت حق را لبیك گفت.


آیت الله حسن ممدوحی نماینده سابق مردم کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که در چند سال اخیر مبتلا به سرطان شده بود، امشب سه شنبه اول مهر ۱۳۹۹ دعوت حق را لبیک گفت.
وی از اساتید مبرز حوزه علمیه بود که در دوره هجوم همه جانبه به ارزش های ناب اسلامی و انقلابی، وارد میدان شد و تبیین ها و سخنرانی های ایشان درباره گروه های فاقد مشروعیت سیاسی از یاد مردم مومن و انقلابی نخواهد رفت.
آیت الله حسن ممدوحی آیت الله ممدوحی در سال 1318 هجری شمسی در کرمانشاه در خانواده ای متدین و دانش دوست چشم به جهان گشود. پدرش به پیشه تجارت اشتغال داشت و خود، تا شرح لعمه را خوانده و بر آن مسلّط بود. خانه ایشان در کرمانشاه محل رفت و آمد روحانیان و علماء شهر بود.

آیت الله ممدوحی در هفت سالگی به دبستان رفت و بعد از اتمام تحصیلات کلاسیک به تحصیل علوم دینی روی آورد. آیت الله ممدوحی در سالهای تحصیل خود، محضر عالمان بسیاری را درک کرد. او که شرح لمعه را نزد آیت الله ستوده خوانده بود، برای خواندن کتاب مکاسب به درس آیت الله مشکینی رفت و رسائل را نزد آیت الله نوری همدانی و مرحوم آیت الله آذری قمی و کفایه را خدمت آیت الله سلطانی فرا گرفت. با اتمام دورة سطح و ورود به درس خارج، در درس فقه مرحوم محقق داماد شرکت کرد و مدت چهارده سال به درس آیت الله العظمی گلپایگانی (ره ) رفت و تا دو سال قبل از رحلت آن مرجع بزرگ، در درس او حاضر می شد. در این سالها، برای تحصیل اصول فقه نیز به درس خارج مرحوم میرزا هاشم آملی رفت و سالها از محضر او کسب فیض کرد.

آیت الله ممدوحی در سالهای تحصیل خود، علوم عقلی و حکمت را نیز به خوبی فرا گرفت و مدتها در درس اسفار علامه عظیم الشأن سید محمد حسین طباطبایی (ره ) حاضر می شد. علاوه بر آن در جلسات خصوصی علامه که در شبهای پنج شنبه و جمعه تشکیل می شد، شرکت داشت و نیز از شیوة اخلاقی و برنامه های سیر و سلوک او بهره های فراوان می برد. با رحلت علامه طباطبایی، در درس اسفار و فصوص الحکم آیت الله جوادی آملی شرکت نمود و بعدها به درس آیت الله حسن زادة آملی نیز می رفت و از محضر این دو عالم بزرگوار نیز به بهترین وجه استفاده می کرد.

آیت الله ممدوحی در سالهای تحصیل خود با طلاب و فضلای مباحثه، مرافقت و دوستی داشت که همچون آنان به آیت الله سید محسن خرازی، آیت الله رضا استادی و آقای شیخ قدرت اللّه نجفی اشاره نمود. وی خیلی از دروس آموخته را با این بزرگواران مباحثه می نمود.
آیت الله ممدوحی با اولین بارقه های مبارزه با رژیم طاغوت، به صف مبارزان پیوست و در طول سالیان حکومت خاندان پهلوی از هیچ تلاشی در راه مبارزه با آن حکومت خائن فروگذار نکرد که بر اثر آن، بارها مورد تعقیب و تهدید قرار گرفت. او همکاری خود با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را از همان سالها شروع کرد و در امور گوناگون به برنامه ریزی برای مبارزه منسجم می پرداخت. وی در اماکن و شهرهای گوناگون سخنرانیهای تندی مقابل رژیم شاه انجام می داد که گاه به دستگیری و بازداشت او می انجامید.

علاوه بر آن، آیت الله ممدوحی با شناخت هجمه های فرهنگی و لزوم تلاش فرهنگی برای خنثی کردن شبهه های مارکسیسم و کمونیسم به کوشش برای آشنایی جوانان با مبانی اسلام و نقد دیدگاههای مکاتب التقاطی می پرداخت.
آیت الله ممدوحی بعد از انقلاب نیز به حمایت خود از امام (ره ) و رهبر معظم انقلاب ادامه داد و در مسائل گوناگون همیشه مدافع انقلاب بود.



1399/07/02
12:00:06
5.0 / 5
1332
تگهای خبر: شركت , فرهنگ , كتاب , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی