نگاهی به درگذشتگان موسیقی نواحی در سال ۹۹

ناقوسی كه با مرگ هر هنرمند صدا می كند!

ناقوسی كه با مرگ هر هنرمند صدا می كند! به گزارش دست و هنر موسیقی نواحی همواره از سرمایه های بزرگ فرهنگی كشور محسوب شده است؛ هنری كه نشان از جایگاه والای موسیقی در تاریخ ایران زمین دارد. در هر منطقه افرادی، سرآمدان شاخه ای از موسیقی نواحی هستند كه هنر خویش را سینه به سینه از گذشتگان فرا گرفته و به آیندگان منتقل می كنند. اما این چرخه گاه به درستی عمل نمی كند؛ چونكه در سالهای اخیر درگذشت بعضی از این هنرمندان، به منزله پایانی بر پیشینه غنی شاخه ای از موسیقی نواحی بوده است كه جایگزینی برای آن به میراث نمانده است.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، درباره وضعیت نابه سامان معیشتی هنرمندان نواحی بارها در رسانه ها صحبت شده است. وضعیتی نگران کننده که گاه با وعده ای از سوی مسؤلان، امید به بهبود آن می رود ولی در عمل جای خالی اقدام های موثر هنوز حس می شود و این روزها کرونا هم شرایط را برایشان نامطلوب تر از گذشته کرده است.
این ویروس منحوس که ماه هاست در جهان تاخت و تاز می کند، علاوه بر اینکه امرار معاش خیلی از هنرمندان موسیقی نواحی را سخت و مختل کرده، جان عده ای از آنها را هم گرفته است؛ ضمن اینکه در ماه های اخیر تعداد خیلی از هنرمندان موسیقی نواحی که در سنین بالا هم هستند به انحای مختلف از دنیا رفته اند.
ایسنا در این گزارش مروری داشته است بر اسامی هنرمندان موسیقی نواحی که در این زمان درگذشته اند.

خنیاگری به نام رحمان گواهی
رحمان گواهی از خنیاگران شناخته شده منطقه شیروان استان خراسان شمالی ۱۸ آبان ماه در سن ۵۳ سالگی بر اثر ابتلاء به کرونا درگذشت.
این هنرمند از دوتارنوازان منطقه خراسان شمالی است که در سالهای اخیر در جشنواره های مختلف در رابطه با موسیقی اقوام ایران حضور داشت و چندی قبل هم در جریان برگزاری نهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفت.
زنده یاد رحمان گواهی همچون هنرمندانی بود که از او بعنوان یکی از هنرمندان نسل میانی موسیقی نواحی منطقه خراسان شمالی یاد می کردند که به واسطه اجرای آثار گذشتگان و استادان خود در این عرصه، میان مخاطبان این گونه موسیقایی معرفی شده بود.




«آمان دای»؛ دوله نوازی ماهر
امان الله طاهری معروف به «آمان دای»؛ از هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی سنقر و کلیایی بود که ۱۷ آبان ماه در کرمانشاه و در سن ۸۵ سالگی به علت کهولت سن و بیماری دارفانی را وداع گفت.
این هنرمند پیشکسوت از سن ۱۲ سالگی با ساز «دوزله» با شاگردی نزد مرحوم مراد طاوسی سنقری آشنا شد و بیشتر از ۷۵ سال در این حوزه به خلق آثار هنری پرداخت.

اصغر ابراهیم نژاد؛ نوازنده دوتار مازندران
اصغر ابراهیم نژاد از نوازندگان شناخته شده دوتار مازندران صبح ۱۷ مهر ماه در ۱۰۰ سالگی درگذشت.
اصغر ابراهیم نژاد از نوازندگان دوتار یا به اصطلاح «دوتاری» منطقه بهشهر استان مازندران بود که به قول خیلی از دوستان و آشنایش سنی بالای ۱۰۰ سال داشت و در مدت حیات خود همواره جزو بهترین و شناخته شده ترین هنرمندان دوتارنواز منطقه بود که دستی هم بر خوانندگی داشت.
او با اینکه در سالهای پایانی عمرش به علت ضعف در شنوایی نمی توانست ساز خویش را کوک کند اما پیش از این همواره همچون نوازندگان مطرحی بوده که قدرت بسیار خارق العاده ای در حافظه شعری و آوازی داشت.
اصغر ابراهیم نژاد

1399/08/19
15:21:09
5.0 / 5
986
تگهای خبر: آثار , جشن , جشنواره , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی