گزارش دو شبكه خبری فرانسه از بازی های رایانه ای در ایران

چگونه علاقمندان بازی های آنلاین تحریم های آمریكا را دور می زنند؟

چگونه علاقمندان بازی های آنلاین تحریم های آمریكا را دور می زنند؟ دست و هنر: بازی های کامپیوتری مستقیما در زمره تحریم های آمریکا نیست، اما ریسک تنبیهات، سبب شده تا شرکتها ایرانیان را از دسترسی به این بازی ها محروم کنند، اما ایرانیان بهرحال این بازی ها را دارند.



به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، شبکه ۵ تلویزیون فرانسه و شبکه رادیویی فرانس انفو در گزارش های جداگانه ای به وضعیت بازی های ویدئویی و کامپیوتری در ایران پرداخته اند. در گزارش مذکور به نقل از خبرگزاری فرانسه آمده است: در ایران آماتورهای بازی های ویدئویی برای دور زدن تحریم های آمریکا ترفندهای مختلفی به کار می گیرند تا از خسارات جانبی ناشی از تحریم های آمریکا دور بمانند.
این تحریم ها اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده و مانع آن هستند که مستقیماً بازی های مو د علاقه خویش را بخرند یا روی اینترنت به صورت آنلاین بازی کنند. در این گزارش به نقل از امیر گل خانی ۲۴ ساله یکی از بازیکن های آماتور و یکی از خبرنگارهای این عرصه می گوید: ما هیچ مطالبه سیاسی نداریم و تنها دنبال بازی های آنلاین هستیم. رادیو فرانس انفو هم در گزارش خود با استناد به آمار منتشره از جانب «بنیاد بازی های ویدئویی و کامپیوتری در ایران» آورده است که دست کم ۳۲ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران به بازی های ویدئویی مشغولند. این در شرایطی است که به گزارش این رادیو شمار افرادی که در فرانسه به بازی های ویدئویی و کامپیوتری می پردازند بالغ بر ۳۶ میلیون نفر است.
در بخشی از این گزارش به برخی مراکز فروش بازی های ویدئویی، کنسول های بازی، ضمائم و … اشاره شده که با عنایت به تحریم ها از راه شرکتهای ثالث مستقر در کشورهای همسایه مبادرت به تهیه ملزومات و نیازهای مشتریان خود می پردازند. در این گزارش آمده است: بازی های کامپیوتری و ویدئویی مستقیماً در زمره تحریم های آمریکا نیست، اما ریسک اقدامات تنبیهی از جانب آمریکا، شرکتهای فعال این بخش را به پرهیز از همکاری با ایران و عرضه خدمات به این کشور سوق داده است. همینطور به علت تحریم های سیستم مالی ایران، فعالان این بخش نمی توانند به صورت مستقیم بازی های مورد نظر خویش را از اینترنت خریداری کنند. از طرفی تقریباً تمام ایرانیان کارت بانکی بین المللی که بتوانند با آن به انجام خریدهای خارجی مبادرت ورزند، ندارند.
با توجه به دلایلی که عنوان شد، علاقه مندان به بازی های ویدئویی مجبورند با درج نشانی های غلط و ایمیل های غیر واقعی از پلت فرم های پیشبینی شده با اینترنتی که سرعت کمی برای بازی ها دارد، اقدام نمایند. صادق کیا ۲۵ ساله و یکی از علاقه مندان به بازی های ویدئویی می گوید: ما برای بازی به واسطه هایی در ترکیه یا روسیه نیاز داریم. آنها به بازیکنان کارت های هدیه ای می فروشند که ما از راه این کارت ها می توانیم خریدهای خویش را انجام دهیم.
برخی فروشگاه ها با استفاده از این شیوه به خرید بازی ها اقدام نموده و سپس به علاقه مندان می فروشند. قیمت این بازی ها معمولاً تا ۶۰ درصد زیر قیمت بازار است. در بعضی سایت های نیازمندی ها مانند دیوار میتوان نمونه هایی از آگهی های فروش این بازی ها را دید. شبکه رادیویی فرانس انفو هم با ذکر بخش هایی از این گزارش آورده است: اکبر رجبی ۳۱ ساله و صاحب یکی از مغازه های بازی های ویدئویی می گوید: پرداخت ۱۸ تا ۲۸ میلیون ریال (۵۸ تا ۹۰ یورو) برای تنها یک بازی فیفا برای مردم (ایران) رقم بالایی است. بنابراین ما با ایجاد یک حساب مشترک تلاش می نماییم همان حال و هوا رو با هزینه کمتری ایجاد نماییم.
در انتهای این گزارش با عنایت به سخت گیری برخی شرکتهای امریکایی نظیر مایکروسافت، آمده است: برخی ایرانیان برای دور زدن محدودیت ها با استفاده از VPN از همان ایران در پلت فرم هایی مانند Xbox Game Pass حسابی باز کرده و با پرداخت ۱۰ یورو اشتراک ماهانه از بازی های روی این پلت فرم استفاده می نمایند. اما برخی شرکت ها مانند سونی با درک شرایط موجود با تساهل بیشتری با علاقه مندهای ایرانی برخورد می کنند. فرانس انفو همینطور در همین خصوص مصاحبه ای با بریس انگسان، مدیر مجله بازی های ویدئویی در فرانسه انجام داده و به نقل از وی می نویسد: خیلی از ایرانیان در مسابقاتی شرکت می کنند که این حجم می تواند آینده صنعت بازی های تفریحی را دستخوش تغییراتی کند.
وی می گوید: ملزومات این بازی ها از راه شرکتهای ثالث تأمین می شود و شما در تهران آخرین مدلها و وسایل و ملزومات را می توانید بیابید، اما بالا بودن قیمت آنها عاملی باز دارنده است. امروز محدودیت بازار بازی های ویدئویی در ایران نشان داده است که بخش هایی از این حوزه به خرید یک کامپیوتر یا کنسول بازی محدود شده است. اما ایرانیان دیگر بازی های فیزیکی را نمی خرند و بازی های آنلاین را ترجیح می دهند و واسطه ها با استفاده از این وضعیت پیشنهاد برگزاری بازی های چند نفره را می دهند و از این طریق بیزنس می کنند.
این گزارش را رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه برای مهر ارسال کرده است.


منبع:

1400/01/19
22:58:46
0.0 / 5
834
تگهای خبر: اینترنت , بازی , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی