امامی خبر داد؛

۱۶ طاووس زرین به هنرمندان جشنواره یازدهم فجر تقدیم می شود

۱۶ طاووس زرین به هنرمندان جشنواره یازدهم فجر تقدیم می شود مسئول کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ۱۶ طاووس زرین به هنرمندان در یازدهمین جشنواره مد و لباس فجر تقدیم می شود و در نهایت آثار برگزیده در گالری هفتا به نمایش در می آید.



به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، سیدمجید امامی مسئول کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفت و گو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به زمان برگزاری «ایران ویژند مد و لباس ایرانی» اظهار داشت: بزرگترین نمایشگاه ایران ویژند مد و لباس ایرانی - اسلامی با هدف معرفی ویژندها یا نام نشان هایی که توانسته اند پوشاک مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی تولید کنند، از ۱۴ تا ۲۴ تیرماه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می گردد.
«ویژند» جایگزین کلمه «برند» می شود
وی عنوان «ویژند» را جایگزین «برند» کرد و اضافه کرد: ویژند معادل فرهنگستانی برند است و از آنجائیکه ما نمی توانیم کلمات انگلیسی را به کار ببریم، از واژه «ویژند» استفاده می نماییم.
مسئول کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این نمایشگاه می تواند فرصتی برای تولیدکنندگانی باشد که به صورت پراکنده طی یکسال فعالیت می نمایند اما هیچ وقت در یک ویترین ملی دیده نشدند. محصولات این گروه از تولیدکنندگان در نمایشگاه بین المللی تهران با همکاری وزارت صمت، به نمایش درخواهند آمد.
مسئول کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: این نمایشگاه روز سه شنبه ۱۴ تیرماه با حضور وزرای مرتبط در فضای بیشتر از چهارهزار متر افتتاح می گردد. همینطور نمایشگاه مورد نظر متشکل از چهار بخش اصلی است. بخش ویژندها و ظرفیت های پوشاک بین الملل است که آثار بیشتر از ۵۰ کشور در این بخش عرضه می شود.
وی افزود: در بخش دیگر نمایشگاه، بیشتر از ۳۱ استان و منطقه ایران، غرفه اختصاصی برای نمایش لباس محلی و لباس به روز رسانی خودشان را خواهند داشت، یعنی برندها یا ویژندهای ایرانی در حوزه مد و لباس یعنی کیف، کفش، ملحقات، پوشاک اجتماعی، پوشاک نوجوان، کالای حجاب، لباس مشاغل توانمندی شأن را عرضه می کنند.
۲۱ تیرماه؛ سامانه «شیما» رونمایی می شود
امامی اظهار داشت: روز شنبه ۱۸ تیرماه سامانه «شیما»؛ شناسه یکپارچه مد و لباس ایرانی اسلامی رونمایی خواهد شد و سایت جشنواره فعالیتهای آموزشی، علمی و فرهنگی خویش را آغاز می کند و همزمان با آثار برگزیده در گالری هفتا مستقر در برج میلاد که بنظر می آید یکی از معتبرترین گالری های هنری امروز در کشور باشد، این آثار به نمایش در می آید و مردم می توانند به آثار مورد علاقه شأن رای دهند.
وی اضافه کرد: در سایت جشنواره آرای مردمی داریم؛ برای مثال در حوزه مانتو کدام اثر از میان ۱۰ اثر انتخاب می شود و داوران طبعاً کارشان را انجام می دهند و عصر روز جمعه ۲۴ تیرماه با حضور هنرمندان، فعالان و صنعتگران و اصناف حوزه لباس و یکی از معاونان رؤسای قوا و وزرای مرتبط، آئین پایانی این رویداد را برگزار خواهیم کرد که مراسم از رسانه های جمعی به صورت مستقیم پخش خواهد شد.
اجرای برنامه های ویژه در روز ۲۱ تیرماه مصادف با روز حجاب
مسئول کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: همزمان با روز سه شنبه ۲۱ تیرماه، روز حجاب را داریم و از آنجائیکه رئیس ستاد حجاب و عفاف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستم، آثار هنری، فعالیتهای فرهنگی، برنامه های تلویزیونی مفصلی برای ارتقای شاخصهای زندگی حیاورز و متناسب با نیازها و مطالبات خانواده ها در حوزه حجاب و حیا شاهد خواهیم بود؛ برنامه هایی که از جنس هنر، حرف ایجابی، و زبان نسل جوان است.
وی افزود: الان بیشتر از هزار و دویست شرکت کننده در سایت ثبت اثر کرده اند؛ آثار در هشت رشته دریافت و در هر رشته دو سطح مهارت جو و حرفه ای ارزیابی می شود؛ همینطور ۱۶ طاووس زرین به ۱۶ ویژند و هنرمند حوزه مد و لباس تقدیم خواهد شد که خود نشان طاووس زرین همچون نشان سیمرغ بلورین در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعنوان اصلی ترین جایزه طراحی مد و لباس ایرانی - اسلامی ثبت شده است. این نشان را در رسانه ها شاهد بودیم که از آن بعنوان یک نماد الهام بخش یاد کرده بودند. امیدواریم بتوانیم این رویداد را به بزرگترین رویداد مد و لباس منطقه تبدیل نماییم.
۲۰ تا ۴۰ درصد پوشاک قاچاق وارد کشور می شود
امامی اظهار داشت: انصافاً ظرفیت طراحی، هنر و صنعت لباس در ایران زیاد و بی نظیر است، اما بیشتر از پنج دهه است که آنرا رها کرده ایم؛ بنابراین امروز مواجه هستیم با وضعیت قاچاق و لباس وارداتی که در بازار موجود است. درصد لباس های قاچاق بین ۲۰ تا ۴۰ درصد بیان شده است که اگر این رقم افزایش یابد، زیبنده جامعه ما نیست که که طرح لباس مان از فرهنگ دیگری وارد کشور شود، بلکه ما باید خودمان لباس خودمان را طراحی نماییم و این غذای جسم و روح یا این بدن دوم مان را خود نظام فرهنگی مان آفرینش کند. ما لباس را باید بدن دوم انسان بدانیم.
وی اضافه کرد: حضور بیشتر از ۳۰ کشور در نمایشگاه نهایی شده است اما تا زمان برگزاری جشنواره پیشبینی شده است که این رقم بین ۴۰ تا ۵۰ کشور برسد. بهرحال بخش بین الملل می تواند برای مردم جذاب باشد که کشور اندونزی چه نوع لباسی را برای پوشش برگزیده است.

1401/04/03
10:54:44
0.0 / 5
259
تگهای خبر: آثار , آموزش , تولید , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی