، حاشیه نگاری 18 بهمن ماه در ملت،

ملت تحت تاثیر دو روایت از جنگ

ملت تحت تاثیر دو روایت از جنگ دست و هنر: روزهای پایانی جشنواره فیلم فجر و در حالیكه بیشتر فیلمهای مهم و پربحث رونمایی شده اند، تلخ ترین فیلم جشنواره با متاثر كردن خیلی از تماشاگران خود و به یاد شهدای ˮتنگه ابوقریبˮ در سینمای رسانه ها به نمایش درآمد.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه ششمین روز جشنواره فیلم فجر در پردیس سینمایی "ملت" سینمای رسانه ها با نمایش دو فیلم دفاع مقدسی و جنگی و یك فیلم خانوادگی سپری شد و چند بازیگر هم برای اكران دومین فیلم خود راهی این سالن سینمایی شدند.
اولین فیلم اكران شده برای اهالی رسانه «سرو زیر آب» محمدعلی باشه آهنگر بود كه بعد از ۶ سال كوشش برای ساخت یك اثر جدید بعد از «ملكه»، از اثر جدیدش رونمایی می كرد.
این فیلم كه داستان آن به دوران جنگ تحمیلی و فعالیت در معراج شهدا و همراهی با خانواده هایی كه به دنبال پیكر یا نشانی از عزیزان خود بودند برمی گشت، شاید آن طور كه از كارگردان "ملكه" و "فرزند خاك" انتظار می رفت دارای كیفیت آن بالا نبود اما رضایت عده زیادی را به دست آورد.
البته باشه آهنگر در نشست پرسش و پاسخ این فیلم كه چندان شلوغ هم نبود به مشكلاتی در پروسه ساخت فیلم خود اشاره نمود و اظهار داشت كه در طول این چند سال بارها فیلمنامه را بازنویسی كرده چون حتی به اسامی دو برادری كه در معراج شهدا كار می كردند و یكی از آن ها سرانجام شهید شد هم اعتراض بود و ممیزها بر این عقیده بودند كه اسامی جهانگیر و جهانبخش باید تغییر كند یا اینكه شهید زرتشتی نباید در فیلم باشد.
این نشست باآنكه آرام و بی سرو صدا برگزار میشد اما به ناگهان به صدا درآمدن آژیر خطر لحظاتی فضا را تغییر داد كه ابتدا تصور شد شاید در گوشهای آتش سوزی رخ داده ولی بعد مجری نشستها (گبرلو) اعلام نمود كه آژیر خطر بر اثر دود سیگار به صدا درآمده است.
بابك حمیدیان همچون بازیگران این فیلم بود كه پیش از این هم در جشنواره فیلم داشت، ولی در نشست پرسش و پاسخ هیچكدام حاضر نشده است كه گویا این مسئله به علت فیلمبرداری یك پروژه دیگر است.
با این حال یكی از خبرنگاران از مینا ساداتی (همسر حمیدیان) كه بازیگر نقش "سرو زیر آب" بود درخواست نمود كه برای فیلم دیگرش حتما به سینمای رسانه ها بیاید.
از خصوصیت های قابل توجه فیلم باشه آهنگر فیلمبرداری خوب علیرضا زرین دست بود كه با توجه روایت داستان در استان های یزد و لرستان و نماهای جاده ای زیاد تصویر كارت پستالی زیبایی در فیلم ثبت شده است، این فیلمبردار با سابقه را می توان پیش بینی نمود كه جزو یكی از كاندیداهای بهترین فیلمبردار امسال دانست.
از اتفاقات عجیب این روز دلخوری باشه آهنگر بود كه ترجیح داده بود شخصی به پردیس ملت بیاید اما گویا از سوی دست اندركاران ملت شناخته نشد و همین اتفاق سبب قهر او و بازگشتش از مجموعه شد كه در نهایت با میانجیگری یكی از مدیران سینمایی به محل نمایش فیلم آمد.
دومین فیلم روز چهارشنبه «تنگه ابوقریب» ساخته بهرام توكلی و یكی از جنگی ترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران بود كه به لحاظ ساختار و پرداخت به موضوع، رضایت تعداد زیادی از اهالی رسانه را به دست آورد.
توكلی كه تابحال بیشتر فیلمهای اجتماعی ساخته، در این فیلم جانفشانی و شرایط سخت گردان عمار را در تنگه ابوقریب پنج روز پیش از قطعنامه ۵۹۸ میان ایران و عراق به تصویر كشیده و در آخر هم مظلومیت شهدای آن عملیات را با اشاره به اسامی آنها یاد كرده است.
این فیلم كه صرفا روایت عملیات مربوط به گردان عمار در تنگه ابوقریب بوده و براین نكته تاكید دارد كه اهیت آنچه در این عملیات گذشت با عنایت به مقطع زمانیاش، در تاریخ گم شده است، بعضیها را در سالن سینما متاثر كرد و تصاویر بسیار خشنی را از جنگی بی رحمانه ضد مردم ایران و شیمیایی شدن آنها نشان داده است كه لازم است هنگام اكران عمومی برای تماشای فیلم به بیماران روحی و قلبی و هم كودكان تذكر داده شود.
در این فیلم مهدی پاكدل یكی از بازیگران است كه گریمش شباهت زیادی به نقش وی در فیلم "چهارراه استانبول" دارد.
نشست پرسش و پاسخ این فیلم نسبتا با استقبال زیادی از جانب اهالی رسانه و منتقد همراه بود كه بیشتر آنها از فیلم ابراز رضایت می كردند.
در این فیلم امیر جدیدی بعد از بازی قابل توجه در فیلم «عرق سرد» بازی خوب دیگری در این فیلم جنگی داشت. همینطور در كنار او، جواد عزتی دیگر بازیگر «تنگه ابوقریب» هم بعد از لاتاری برای این فیلم به پردیس ملت آمد.
آخرین فیلم روز ششم جشنواره جدیدترین ساخته روح الله حجازی با نام «اتاق تاریك» بود كه با بازی ساره بیات و ساعد سهیلی به مبحث كودك آزاری می پرداخت.
بازیگر خردسال این فیلم از نقاط قوت "اتاق تاریك" بود كه حرف زدن و بامزهگیهایش در طول زمان فیلم، واكنش احساسی تماشاگران را به همراه داشت.
فیلم باآنكه طولانی بود و داستان آن میتوانست خیلی سریعتر و با ریتمی تندتر روایت شود، اما از نظر آن هایی كه فرزند داشتند، فیلمی آموزنده و خوب تعریف میشد.
محمد حیدری دبیر پیشین جشنواره فیلم فجر 18 بهمن ماه، ساعاتی در پردیس سینمایی ملت حاضر شد.
نتهای پیام



1396/11/19
13:25:59
5.0 / 5
4561
تگهای خبر: بازی , جشن , جشنواره , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی