صالحی در پاسخ به نماینده مشهد:

نظام رصد هوشمند سامانه های ویدئویی بزودی راه اندازی می گردد

نظام رصد هوشمند سامانه های ویدئویی بزودی راه اندازی می گردد دست و هنر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: سامانه قابل توجهی طی هفته آینده راه اندازی می گردد كه فرصت رصد هوشمند بر سامانه های ویدئویی را فراهم می آورد.



به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی كه برای پاسخ به سوال حجت الاسلام نصرالله پژمانفر درباره علت عدم نظارت بر سامانه ویدئویی در مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود، تصریح كرد: ما همواره خصوصیت آنلاین بودن سامانه های ویدئویی را مورد توجه قرار داده ایم و بر این مسئله واقفیم كه با استفاده از فضاهای موبایلی هم امكان دیده شدن این فیلم ها وجود دارد.
وی اضافه كرد: مركز سامانه های آنلاین ویدئویی، این فیلم ها را مورد رصد قرار می دهد و بعد از اعطای مجوز بارگذاری می شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر اینكه ما اقدامات متعددی برای نظارت بر سامانه های ویدئویی انجام داده ایم، خاطرنشان كرد: برای مثال، آئین نامه نظارت بر نمایش از سال ۸۳ تصویب شده و ما آنرا مورد توجه قرار داده ایم و در این راستا آئین نامه دیگری در سال ۹۶ تهیه و ابلاغ كرده ایم.
صالحی تاكید كرد: در حوزه فیلم ها و سریال ها اساساً پیش از بارگذاری، بازنگری می شوند و باید این فیلم ها پروانه نمایش داشته باشند و ما هم همواره این مسئله را مورد توجه قرار می دهیم.
وی با اشاره به اینكه این نظارت بر فیلم ها و سریال های خارجی هم اجرا می شود، خاطرنشان كرد: ما اگر در پخش این فیلم ها تخلفی ببینیم، برخورد لازم را انجام می دهیم اما از مجموع ۶۰ هزار مورد فیلم بارگذاری شده در این سامانه ها، میزان تخلفات صورت گرفته درصد بسیار كمی بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر اینكه ما در حوزه مسئولیت های قانونی خود مكلفیم و تلاش می نماییم در این راستا گام برداریم، تصریح كرد: دستورالعمل های روشنی برای بررسی محتوای سامانه های ویدئویی تنظیم كرده ایم تا مسیری كه قانون برای ما در نظر گرفته است، اجرایی شود.
صالحی اضافه كرد: مقرر است طی هفته های آینده سامانه ای در این باره راه اندازی شود كه فرصت رصد هوشمند سامانه های ویدئویی را در اختیار ما قرار دهد.
وی خاطرنشان كرد: سامانه های ویدئویی و حوزه نمایش خانگی فرصت هایی را برای تولید داخلی فراهم نموده و اگر این سامانه ها وجود نداشته باشند، فضا برای مراكز غیرمجاز فراهم می گردد تا مردم صرفاً مصرف كننده فیلم های خارجی باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان كرد: ما باید به این نكته توجه نماییم كه تضعیف سامانه های ویدئویی مجوزدار به نفع سامانه های خارجی است كه هر فیلمی را كه می خواهند ترویج دهند و مشكلات عدیده ای را برای فرهنگ تولید كنند.
پژمانفر: فیلم های هالیوودی ذائقه مخاطبان را تغییر داده است
در ادامه جلسه علنی امروز، حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده سوال كننده بیان كرد: حدود ۵ میلیون كاربر برای سامانه های ویدئویی مذكور وجود دارد و متأسفانه در این سامانه ها فیلم های مستهجنی نمایش داده می شود.
وی اضافه كرد: بنده از هیئت رئیسه درخواست كرده ام كه اجازه پخش بخشی از این محتواها در صحن علنی به ما دهد كه رئیس مجلس بیان كرد وهن مجلس است كه این محتواها در صحن علنی نمایش داده شود و سوال ما این است كه چطور نمایش این محتواها در مجلس اشكال دارد اما به راحتی در اختیار خانواده ها قرار می گیرد!؟
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تكالیفی كه قانون برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مورد گذاشته است، اظهار داشت: برای مثال شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبه ای دارد كه تكالیفی را برای وزارت ارشاد در این راستا مشخص كرده اما رعایت نمی گردد و همینطور هیئت وزیران در سال ۸۲، آئین نامه ای برای نظارت بر نمایش فیلم در نظر گرفت كه از آن هم تخلف می گردد.
پژمانفر تاكید كرد: امروز سینما امری نیست كه به راحتی بتوانیم از كنار آن بگذریم و مخاطبان آن روز به روز بیشتر می گردد و جریان های استكباری اغلب اهداف خویش را با استفاده از سینما پیگیری می كنند و بیشترین كمپانی های فیلم سازی هم در امریكا وجود دارد.
وی اضافه كرد: اتحادیه اروپا و خیلی از كشورهای دیگر قوانینی دارند كه اجازه نمی دهند از یك سقفی بیشتر فیلم های امریكایی پخش شود، چون كه از صدمه فرهنگی به كشورشان جلوگیری می كند اما این مسئله در كشور ما لحاظ نمی گردد.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس درباره محتوای اغلب فیلم های خارجی كه در این سامانه های ویدئویی بارگذاری می شود، اظهار داشت: این فیلم ها بسیار مشكل دار هستند و مسائلی همچون ترویج مسیحیت، خشونت، خودكشی و صحنه های مستهجن را نشان می دهند و به وفور در این سامانه ها پخش می شوند.
پژمانفر خاطرنشان كرد: متأسفانه فیلم های هالیودی بسیار زیادی به كشور ما رسیده است كه تأثیر منفی بر سینمای داخلی می گذارد و ذائقه مخاطب را تغییر می دهد. همانطور كه نیروی انتظامی بخشی از وظایف خویش را به پلیس +۱۰ منتقل كرد، لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل این مشكل، راه ‍اندازی دفاتر ارزیابی فیلم را در دستور كار قرار دهد.

1397/07/19
14:07:47
5.0 / 5
4418
تگهای خبر: سینما , فرهنگ , فیلم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی