تشكیل چهار كمیته تخصصی بعد از ثبت جهانی گلیم سیرجان

تشكیل چهار كمیته تخصصی بعد از ثبت جهانی گلیم سیرجان دست و هنر: فرماندار سیرجان از تشكیل چهار كمیته تبلیغات، آموزش، تولید و صدمه شناسی و صادرات و بازرگانی بعد از ثبت جهانی گلیم سیرجان اطلاع داد.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، منصور مكی آبادی در مراسم جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان كه امروز ۲۳ آذر ماه در سیرجان برگزار شد، بیان كرد: باید دختران ما به هنر گلیم بافی افتخار كنند. بنابر این كمیته آموزش گلیم بافی به شكل پازل را از مهدهای كودك شروع كردیم. كمیته تولید و صدمه شناسی گلیم یكی دیگر از اقدامات ما بوده است زیرا هنرمندان مشكلات بسیاری همچون بیمه دارند بنابراین این كمیته جهت حل مسائل و مشكلات تشكیل شده است.
او با اشاره به اینكه كمیته صادرات و بازاریابی یكی دیگر از اقدامات بوده است، اضافه كرد: با استفاده از فروش گلیم می توان به راحتی دو استان كشور را اداره كرد. سال قبل ۵۰ میلیارد صادرات گلیم داشتیم و به دنبال این هستیم كه در آینده این رقم را دو برابر كنیم.
فرماندار سیرجان افزود: ما همینطور به دنبال مراحل برندسازی هستیم بنابراین چهارمین كمیته ای كه تشكیل دادیم مربوط به تبلیغات بوده است. آنچه زیاد تبلیغ نشده گلیم سیرجان است كه امروز حیرت عضو شورای جهانی صنایع دستی آقای احمد الفارسی را هم به همراه داشت تا جایی كه گفتند تاجران این حوزه را به ما معرفی خواهند كرد.
مكی آبادی در بخش دیگری از صحبت هایش بیان كرد: مراسم جشن ثبت جهانی به مدت دو روز برای مردم سیرجان و دارستان برگزار می گردد و مراسم امروز هم برای اهدای لوح ثبت جهانی به شهرداری سیرجان صورت گرفته است.
او افزود: گلیم مبحث فرهنگی و هنر دست دختران و زنان منطقه سیرجان و دارستان است و پروسه ثبت این پرونده دو سال طول كشید و در این پروسه مردم و زنان سیرجان ما را همراهی كردند. راه اندازی بازارچه گلیم، باغ موزه گلیم، نصب المان های شهری، تهیه كتابچه دو زبانه گلیم همچون اقدامات انجام شده در این حوزه بوده است.
سید احمد حسینی امام جمعه سیرجان هم در ادامه جشن ثبت جهانی شهر سیرجان بعنوان شهر گلیم شیركی پیچ بیان كرد: باید در بحث تولیدات داخلی، صادرات و ارزآوری و همینطور اشتغال بیشتری صورت بگیرد زیرا تولیدات در این عرصه خود زمینه اشتغال است.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی كه مقام معظم رهبری از آن یاد كردند، یعنی اقتصادی كه در شرایط تحریم، خصومت و دشمنی می تواند باعث رشد و شكوفایی كشور باشد زیرا تحریم ها سبب مقاومت بیشتر مردم می گردد. از سال ها قبل مشخص بود كه طراحی دشمن روی اقتصاد كشور ما متمركز شده است. بر همین مبنا شعارهای سال های اخیر از سوی مقام معظم رهبری با عناوین مختلفی مثل اصلاح الگوی مصرف، همت مضاعف، جهاد اقتصادی، تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی و در نهایت تولید اشتغال بعنوان حلقه هایی برای تولید منظومه های اقتصادی عنوان شد.
امام جمعه سیرجان افزود: راهكارهای اقتصاد مقاومتی شروع شده و باید با دقت بیشتر ادامه پیدا كند. كاهش وابستگی به درآمدهای نفتی، مردمی كردن اقتصاد با اجرای اصل 44 همراه با توانمندسازی و حمایت از سرمایه های ایرانی در بخش خصوصی همینطور استفاده از امكانات داخلی باید با قدرت دنبال شود.
حسینی افزود: آگاه كردن اقشار مردم و عمل درباره الگوی مصرف و پرهیز از اسراف هم باید عملی شود. رهبری فرمودند امروز تعادل در مصرف یك حركت جهادی است. ازاین رو باید تمام دستگاه های دولتی و غیردولتی پرهیز از اسراف و استفاده از تولیدات داخلی را جدی بگیرند. وقتی كالای داخلی مصرف می كنیم به كارگر ایرانی كمك می كنیم. همینطور به ایجاد اشتغال و سرمایه ایرانی كمك می گردد.
*چرا مونسان در جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان شركت نكرد؟
شهباز حسن پور بیگلری نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی سخنران بعدی این مراسم بود كه اظهار داشت: می توانیم بگوییم امروز هنر دست مردم سیرجان می تواند بهترین سفیر برای مردم این شهر در جهان باشد. سفیر صلح واقعی هنر دست این هنرمندان عزیز است كه می توان هر جایی تابلوی زیبایی از آن را دید. امروز به بركت هنرمندانی كه در این عرصه 15 سال زحمت كشیدند، شاهد برگزاری جشنی برای ثبت جهانی گلیم سیرجان هستیم.
وی خطاب به مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كرمان درباره اینكه چرا آقای مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این مراسم حاضر نشده است، اظهار داشت: قرار بود آقای مونسان امروز در این مراسم حاضر شود. از قبل بلیت آنها هم تهیه شده بود اما شیطنت هایی عنوان شد كه اگر آقای مونسان در این مراسم حاضر شوند دیگر نمی تواند رئیس جمهور را كه می خواهند هفته دیگر به این استان سفر كنند، همراهی كند. بنابراین ما یك توطئه بزرگ را خنثی كردیم تا هفته آینده رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با رئیس جمهور برای تبریك به مردم سیرجان حاضر شوند. در واقع دلیل عدم حضور آقای مونسان در این مراسم اصرار ما بود.
او در بخش دیگری از صحبت هایش بیان كرد: صنعت فرش باید جایگاه خودش را در این كشور پیدا كند. ما به دنبال كار بزرگتر برای این صنعت اصیل ایرانی بوده و هستیم. ما نه تنها به گلیم شیركی پیچ، بلكه به دنبال این هستیم تا تمام صنایع دستی ایران مورد حمایت قرار بگیرد. بنابراین در بودجه یك میلیون دلاری بیش از پنج هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم در اختیار بانكها قرارگرفته و پنج هزار میلیارد دیگر را هم بانكها پذیرفتند تا بیش از 10 هزار میلیارد برای وام های كم بهره در اختیار روستایی ها قرار دهیم. بنابراین پیگیر آن هستیم كه دولت آن را نهایی كند و بتوان از این مبلغ برداشت كرد.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر همینطور اعلام نمود: 20 درصد از این بودجه در اختیار مجموعه صنایع دستی و گردشگری قرار می گیرد. زیرا دراین دو حوزه می توان با كمترین هزینه اشتغال پایدار تولید كرد كه نسل به نسل قابل انتقال است. به همین منظور برای آنكه این جایگاه حفظ شود باید كار مداوم صورت بگیرد.
*تصویب 1. 5 میلیارد دلاری برای مجموعه صنایع روستایی و عشایری
داریوش اسماعیلی عضو كمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی هم یكی دیگر از سخنرانان این مراسم بود كه اظهار داشت: فراكسیونی با عنوان صنایع معدنی با حضور 114 نماینده مجلس تشكیل داده ایم كه نماینده مردم سیرجان و بردسیر هم نایب رئیس اول این فراكسیون زحمات بسیاری در این زمینه كشیدند.
وی اضافه كرد: ارزش و اهمیت صنایع دستی، صنعت فرش و گلیم از ابعاد مختلف قابل بحث، بررسی و ارزیابی است. این هنر معرف فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی است كه می توان با استفاده از آن با دنیا صحبت كرد. این صنعت در دنیا جایگاه ویژه ای داشته است. باآنكه در مقطعی از زمان صدماتی به آن وارد شد اما خوشبختانه با فعالیت هایی كه صورت می گیرد این صنعت در حال رونق گیری دوباره است و نمونه ای از آن یعنی ثبت جهانی شهر سیرجان بعنوان گلیم شیركی پیچ را شاهدیم.
وی افزود: تصویب 1. 5 میلیارد دلاری برای مجموعه صنایع روستایی، عشایری و صنایع كوچك عدد بسیار مناسب و خوبی است كه از جانب مجلس تقدیم دولت شده و در حال پیگیری آن هستیم. امیدواریم در این زمینه به شكلی تدبیر شود كه تحولی در رشد صنایع دستی ما تولید كند. صنایع دستی از جهات مختلف برای ما پرارزش است و كمیسیون صنعت و معدن این آمادگی را دارد تا موانع سر راه این صنعت را بردارد.
عضو كمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما حاضریم جلسه ای را ترتیب دهیم و از مسئولان دولتی دعوت كنیم تامسائل و مشكلات خویش را در این جلسه مطرح كنند یكی از وظایفی كه ما قائل هستیم اصلاح قوانین برای رونق اشتغال و تولید است.
*كرمان 6 اثر ثبت جهانی دارد
محمود وفایی مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كرمان هم اظهار داشت: با عنایت به نگاهی كه در دولت تدبیر و امید شاهد بودیم. یكی از اقدامات خوب توجه به حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده است. با عنایت به پیگیری های انجام شده استان كرمان به قله افتخار ثبت های جهانی رسیده است. ما در این استان پنج اثر ثبت شده جهانی داشتیم و امروز با ثبت جهانی گلیم شیركی پیچ در قله افتخارات قرار گرفتیم ودر مجموع 6 اثر ثبت شده داریم.
او در بخش دیگری از سخنانش بیان كرد: حالا كه گلیم سیرجان ثبت جهانی شده ممكن است عده ای از سودجویان به این فكر بیفتند كه هر تولید نابجایی را به اسم گلیم سیرجان تولید و از این برند سوءاستفاده كنند.



1396/09/25
13:39:12
5.0 / 5
5512
تگهای خبر: صادرات , صنایع دستی , گردشگری , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی