دیوار آگاهی شاپور با كلنگ نریخته

دیوار آگاهی شاپور با كلنگ نریخته دست و هنر: پس از اختتام قسمتی از مرمت های عمارت كلاه فرنگی در مجموعه ی آگاهی شاپور و به اختتام رسیدن اعتبارها، حالا سازمان زیباسازی تهران آغاز به ساماندهی و پاكسازی جداره ی شرقی این عمارت تاریخی از خیابان وحدت اسلامی كرده است، اقدامی كه در نگاه اول بنظر می رسد دیوار تاریخی با ضربه كلنگ ها به زمین ریخته و حالا جای آن جداره ی جدیدی در دست ساخت است!


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، از مهر سال قبل و پس از حضور تیم تهرانگردی و شهردار سابق تهران در آگاهی شاپور به مناسبت روز تهران كه حرف و حدیث های زیادی از روند مرمت این بنای تاریخی عنوان شد تا امروز كه مرمت آنها تمام شده و كار دیگری در جداره ی شرقی آن آغاز نموده اند، عمارت تاریخی شاپور هنوز برای مرمت به اعتبار نیاز دارد، اعتباری كه مدیریت شهری ترجیح می دهد آنرا برای جداره ی بنا هزینه كند.

زوائد جداره ی اگاهی شاپور را حذف می كنیم

محسن شیخ الاسلامی - معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران - در گفت و گو با ایسنا با اشاره به این كه اداره میراث فرهنگی استان تهران ناظر پروژه ی ساماندهی جداره ی بدنه ی شرقی آگاهی شاپور است، می گوید: سال قبل باز مرمت هایی در داخل بنای كلاه فرنگی در مجموعه ی آگاهی انجام شد.
او با اشاره به ثبت ملی سر در شمالی و شرقی این بنای تاریخی ادامه می دهد: به دنبال بازدید مهرماه گذشته شهردار سابق تهران از این بنای تاریخی و توافق برای ساماندهی جداره های بیرونی آگاهی شاپور و برداشتن زوائد از بدنه ی اصلی این بنا، نمای آجر سه سانتی از جداره ها برداشته می شود.
وی با بیان این كه به دنبال قرارداد سال قبل و عملیات اجرائی بنا، بخش هایی از بنا و ایوان شمالی مرمت شد، می افزاید: باتوجه به ثبت دو سر درِ این مجموعه، بخش سردر شرقی نیاز به ساماندهی هایی همچون حذف زوائد داشت. در بدنه ی شرقی باز مرمت ها تا جائی كه زوائد وجود دارد، باید پیش برود، در بعضی نقاط آجر سه سانتی استفاده شده و در بخش هایی از جداره سیمان كرده اند، قرار شد آنها باز حذف و جداره ساماندهی گردد و نمای اصلی كه زیر جداره است باقی بماند.
این مسئول درباره آینده پروژه مرمت عمارت كلاه فرنگی داخل مجموعه باز اظهار می كند: تا كنون از نهادی برای مرمت فضای داخلی درخواست نداشته ایم، بهره بردار بنای اصلی، نیروی انتظامی است و پیشنهاد این بود تا آن جا به یك فضای عمومی یا موزه تبدیل گردد، اما تا امروز هیچ توافق یا تفاهمی روی این قضیه نشده است، اما می توان در جلسه ای با شهرداری درخواست مرمت این بنا را بیان كرد.



حرف اول برای موزه كردن عمارت شاپور بود
احمدرضا حشمتی - ناظر مرمت ساختمان آگاهی شاپور - نیز درباره ساماندهی جداره بدنه شرقی بنا به ایسنا می گوید: سال قبل باز شهرداری تغییراتی روی سر در انجام داده بود، اما هم اكنون آن دیوار بااصالتی نیست، هر چند در بافت و حصار تاریخی است باید حتما از میراث فرهنگی استعلام صورت گیرد.
او با اشاره به اقداماتی كه در دوره مرمت عمارت كلاه فرنگی در اواخر سال قبل مجموعه انجام شده بودند، بیان كرد: بر طبق بررسی های انجام شده اعتباری معادل چهار تا پنج میلیارد تومان برای مرمت كامل این مجموعه تخمین زده شد تا لطمه های وارد شده به اتاق ها، بدنه ها و نماهای بیرونی برطرف و درهای چوبی مورد بازسازی قرار گیرند، پاكسازی ستون های داخل بنا انجام و مشكلات تاسیساتی و گرمایش و سرمایش و اعلام حریق باز برطرف شود.
حشمتی با اشاره به وجود آب نما و باغچه در دوره ای كه این محوطه بعنوان كوشك استفاده می شده، افزود: باید در محوطه ی مجموعه اقدامات ساماندهی برای بیرون آوردن این عناصر از زیر زمین صورت گیرد.
به قول این كارشناس مرمت، در زمان بازدید افشانی - شهردار سابق تهران - از روند مرمت در سال گذشته، وی قول اختصاص اعتبار برای ساماندهی و تبدیل فضا به موزه را داده بود، اما با رفتن وی این پروژه متوقف گردید، هر چند امیدواریم آقای حناچی در این زمینه وارد عمل شود.





1398/02/02
15:56:26
5.0 / 5
4763
تگهای خبر: شهرداری , صنایع دستی , فرهنگ , گردشگری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی