ماجرای تخریب ساحل بندر مقام به كجا رسید؟

ماجرای تخریب ساحل بندر مقام به كجا رسید؟ به گزارش دست و هنر مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با بیان این كه پروژه ی پرورش لاور میگو در «بندر مقام» همچنان متوقف است، اظهار داشت: این بخش از ساحل بندر مقام پهنه گردشگری و میراث فرهنگی نیست و اراضی ملی شمرده می شود.


به گزارش ایسنا، «بندر مقام» از توابع بخش شیبكوه در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان است. دهستان آن زمانی مقر حكومت قبیله «بنی حمّاد» بود و هنوز هم بقایایی از آثار آن دوره در این منطقه دیده می شود. بندر صیادی مقام دروازه ورودی جزیره «لاوان» نیز است. وجود عارضه های زمین شناسی در ساحل «مُكسّر» نیز این منطقه را به لحاظ گردشگری مطرح كرده، اما مدتی است لودرها در حوالی این ساحل به كار افتاده اند كه اعتراض فعالان گردشگری و محیط زیست را به دنبال داشته. برای این بخش از ساحل مجوز پرورش لارو میگو صادر گردیده است. عملیات اجرایی و خاكبرداری این طرح از روز سه شنبه ۱۷ دی ماه به دنبال تشدید اعتراض ها و رسانه ای شدن تخریب این بخش از ساحل خلیج فارس، با دستور فرماندار بندر لنگه تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسی های تكمیلی متوقف شده است.
گفته شده بود: این بخش از ساحل بندر مقام زیستگاه لاكپشت های پوزه عقابی ـ گونه در معرض انقراض ـ و محل تخم گذاری آنها است. هرچند داود میرشكار ـ مدیركل دفتر حفاظت زیست بوم های دریایی و ساحلی سازمان محیط زیست. این مساله را رد كرده و گفته است كه «به هیچ عنوان تخم گذاری لاك پشت های منقار عقابی در ساحل این بندر ثبت نشده است. »
وی همینطور گفته كه این پروژه مجوز ۱۹ گانه ای از ارگان های ذی ربط حتی وزارت میراث فرهنگی و محیط زیست را دریافت كرده است و فعالیت این سایت خارج از محدوده ممنوعه ۶۰ متری خط ساحلی است.
با این وجود حبیب مسیح تازیانی ـ مدیركل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان ـ در توضیح هایی كه به یكی از رسانه ها داده، گفته است: «هر چند در این طرح مقرراتی مانند حفظ حریم دریا رعایت شده و محل عملیات خاكبرداری نیز حدود ۵۰۰ متر با صخره های شنی فاصله دارد و محیط زیست نیز بر همین مبنا مخالفتی با طرح نكرده اما نظر محیط زیست استان این است كه ساحل مُكسّر بهترین پهنه برای گردشگریست. متولی تعیین پهنه گرشگری نیز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان است اما وقتی این مجموعه هنوز اقدامی برای ثبت آن بعنوان محدوده گردشگری نكرده، محیط زیست نمی تواند خودسرانه برای آن حریم گردشگری تعیین كند. »
با وجود این، رضا برومند ـ مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان ـ در گفت و گو با ایسنا، این سازمان را ذی مدخل در این جریان نمی داند و تاكید می كند: این بخش از ساحل، پهنه گردشگری و میراث فرهنگی نبوده است.
او ادامه می دهد: این پروژه در اراضی ملی درحال اجرا بوده و بنا بر این كارگروه استانی مجاز است متناسب با نیاز استان مجوزهای لازم را صادر كند.
برومند درباره اراضی ملی این توضیح را می دهد كه كاربری این اراضی معمولا معین نمی باشد بدین سبب وقتی كاربری برای آن تعریف می شود باید از دستگاه های مختلف استعلام بگیرند كه این پروژه همه استعلام ها را داشته و سوژه آن هم مشخص بوده است. از اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان هم استعلام مربوطه گرفته شده اما ساحل در پهنه میراث فرهنگی و گردشگری نبود. با این وجود فرماندار تا مشخص شدن نتیجه بررسی ها پروژه را متوقف كرده است.




منبع:

1398/10/18
14:55:29
5.0 / 5
4517
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی