تذكر درباره مرمت گنبد مرمت شده شیخ لطف الله در مجلس

تذكر درباره مرمت گنبد مرمت شده شیخ لطف الله در مجلس به گزارش دست و هنر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از وزیر میراث فرهنگی خواست تا نسبت به بررسی جوانب امر مرمت گنبد شیخ لطف الله، رسیدگی به قصورات مسئولان مربوط و جبران خسارت وارد به این بنای تاریخی اقدام و طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، تمامی اسناد پروژه ها برای مطالعه منتقدان، در اختیار كارشناسان قرار گیرد.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، در كنار همه اظهار نظرها و صحبت هایی كه تا كنون مطرح شده اند و تا كنون مرغِ دست اندركاران مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان برای ماندن بر سر حرف اولشان یك پا داشته كه كاردرست اند، بالاخره یكی از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی هم خبرهای نقادانه را از مرمت این بنای تاریخی دید و به وزیر این وزارتخانه تازه تاسیس تذكر داد.
«ناهید تاج الدین» - نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی - در تذكری كه به هیات رییسه مجلس داده، و خواسته تا طبق ماده ۲۰۸ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، این تذكر ابلاغ و خلاصه آن در جلسه علنی مجلس پرسیده شود، از علی اصغر مونسان – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – پرسیده كه «چرا علل بروز معایب ناشی از مرمت گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان اعلام نشده و مستندات مربوط به فعالان میراث و منتقدان ارائه نشده است؟»
او كه این تذكر را در صفحه ی شخصی خود در اینستاگرام و همراه با تصویرِ معروف گنبد كه روی ترك تازه مرمت شده اش برفی ننشسته، منتشر نموده، نوشته است: «با توجه به شرایط بحرانی گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان، مرمت این گنبد امری اجتناب ناپذیر بوده است. تصمیم درستی كه به روش نامناسب اجرایی شده و حساسیت های جامعه میراث فرهنگی كشور را برانگیخته و از سویی بعد از اتمام مرمت و بروز معایب، ایراداتی ناشی از برچیدن و نصب كاشی های مشخص نگردیده و به انتقادات كارشناسان و خبرگان این حوزه پاسخی داده نشده است.
از طرفی شواهد نشان دهنده این است كه به اصل " برگشت پذیری" كه یك اصل مهم مرمتی است، در این پروژه حساس توجهی نشده است. چرا پروژه ای با این اهمیت فاقد مدارك مطالعاتی، نتایج آزمایشگاهی مصالح قدیم و جدید، پروتكل اجرایی و نظارتی بوده است؟ و اگر وجود دارد، چرا در اختیار كارشناسان و منتقدان قرار نگرفته است؟ بنابراین نظر به این كه تا كنون پیگیری های فعالان میراث و كارشناسان این حوزه در مورد مشخص شدن روند اجرای پروژه های حساسیت برانگیز با پاسخ شفافی رو به رو نشده و تداوم این امر به بی اعتمادی فعالان میراث فرهنگی و نگرانی های موجود دامن خواهد زد، لزوم دارد نسبت به بررسی جوانب امر، رسیدگی به قصورات مسئولان مربوط و جبران خسارت وارده به این بنای تاریخی اقدام و طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، تمامی اسناد پروژه ها برای مطالعه منتقدان، در اختیار كارشناسان قرار گیرد.»
این تذكر توسط علی اصغر یوسف نژاد در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تذكرات كتبی نمایندگان به مجلس شورای اسلامی خوانده شده است.





1398/11/02
23:10:39
5.0 / 5
4483
تگهای خبر: صنایع دستی , فرهنگ , گردشگری , مد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی