قادر آشنا در یادداشتی مطرح كرد

نمایشگاه مطبوعات سنتی كه باید شكسته شود

نمایشگاه مطبوعات سنتی كه باید شكسته شود دست و هنر: رییس موسسه آموزش عالی علمی كاربردی فرهنگ و هنر اعتقاد دارد كه «اگر در گذشته لزوم برپایی نمایشگاه مطبوعات وجود داشته است، اكنون توجه به اینكه دست‏اوردهای خبرگزاری ها، روزنامه‏ ها، نشریات در لحظه قابل مشاهده می باشد، دیگر چیزی نمی‏ ماند كه دیگران از آن بی‏ اطلاع باشند؛ بنابراین جذابیتی برای بازدیدكنندگان به همراه نخواهد داشت.»


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، قادر آشنا ـ رییس موسسه آموزش عالی علمی كاربردی فرهنگ و هنر ـ در یادداشتی با عنوان «سنت شكنی رویدادهایی كه تاریخ مصرف آن گذشته»، از برگزار نشدن نمایشگاه مطبوعات استقبال كرده و عنوان كرده است كه به علت پیشرفت تكنولوژی های نوین در عرصه اطلاع رسانی برگزاری نمایشگاه مطبوعات دیگر ضرورتی ندارد.
متن كامل این یادداشت به شرح زیر است:
«گاهی انجام یك رویداد فرهنگی، هنری، علمی در زمان خودش مفید و موثر است، اما اینكه آیا برگزاری یك رویداد همه ساله باید ادامه داشته باشد و همچنان لزوم برگزاری آن‏ پا برجاست، بدین مفهوم است كه هیچوقت اهداف آن رویداد دست یافتنی نبوده و برای رسیدن به اهداف آن رویداد، جشنواره، یا نمایشگاه همواره باید كوشش كرد. در صورتیكه نیاز است برای ادامه یك رویداد نظرسنجی و نیازسنجی صورت گیرد تا استمرار و یا توقف برگزاری آن بر مبنای یك كار كارشناسی و عالمانه صورت پذیرد. نمایشگاه مطبوعات هم یكی از همان رویدادهای فرهنگی و هنری بوده كه همه ساله برگزار شده است.
به نقل از مدیركل مطبوعات داخلی آمده است كه احتمالاً نمایشگاه مطبوعات امسال برگزار نمی‏ شود. نمی دانم معاونت محترم امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این تصمیم را بر چه اساسی اتخاذ نموده است. اما نویسنده، خوانندگان عزیز را به چند نكته درباره برگزاری جشنواره ها یا نمایشگاه ها معطوف می‏ دارد:
اول اینكه برگزاری جشنواره یا نمایشگاه یا هر رویدادی از این دست برای تضارب آرا و تعاطی افكار صورت می‏ گیرد.
در واقع محلی است كه هر نهاد یا ارگان خصوصی، عمومی، دولتی باید دست‏اوردهای خویش را عرضه نماید تا بازدیدكنندگان یا شركت كنندگان بتوانند از فعالیت‏ های همدیگر آگاه بشوند و از تجارب هم استفاده كنند.
دوم این رویداد فرهنگی و هنری فرصتی را فراهم آورد تا مردم برای به دست آوردن محصولات فرهنگی یا استفاده از آنها بخصوص محصولات جدید، بهره‏ مند شوند.
سوم اینكه این رویداد سبب خودباوری و اعتماد به نفس شود و شور و شعفی را در جامعه پدید آورد و زمینه ساز تحرك جدیدی در كشور شود؛ بعنوان مثال نمایشگاه كتاب فرصتی را برای نخبگان فراهم می‏ كند تا بتوانند در یك جا كتب جدیدی را كه تابحال ملاحظه نكرده اند و دیدن آنها هم معمولا به سهولت انجام نمی‏ شود، مورد بازدید قرار دهند و در صورت دلخواه هم خریداری كنند.
در همین راستا هم می توان به برگزاری جشنواره های تئاتر و فیلم اشاره نمود، بعنوان مثال جشنواره تئاتر سبب می‏ شود تا هنرمندان سراسر كشور در یك تاریخ و در مكان‏ های مشخص بخشی از بهترین دست‏اوردهای هنرمندان را ببینند و بهره ببرند و برای تولید كارهای آینده خود هم از آن ایده بگیرند. یا جشنواره فیلم سبب می‏ شود تا هنرمندان و علاقه‏ مندان به فیلم، به تماشای تولیدات جدید سینمای كشور بنشینند و از آن استفاده كنند.
بنابراین می‏ توان گفت استمرار برگزاری چنین جشنواره یا جشنواره‏ هایی صرف‏ نظر از نقاط ضعف آنها كه باید برطرف شود هنوز عناصر اصلی را دارا هستند.
ازاین رو استمرار و تداوم آنها ضروری به نظر می‏ رسد، اما اگر در گذشته لزوم برپایی نمایشگاه مطبوعات وجود داشته است اكنون به نظر این حقیر با عنایت به اینكه دست‏آوردهای خبرگزاری ها، روزنامه‏ ها، نشریات در لحظه قابل مشاهده می باشد و همگان در همه جا و هر لحظه می‏ توانند اخبار را رصد كنند، ببینند و از آن استفاده كنند، دیگر چیزی نمی‏ ماند كه دیگران از آن بی‏ اطلاع باشند؛ بنابراین جذابیتی برای بازدیدكنندگان به همراه نخواهد داشت. ازاین رو نه نمایش و نه فیلمی است كه تولید جدیدی باشد كه تابحال ندیده باشند و نه كتابی است كه خریداری شود.
بنابراین گسترش شبكه‏ های اجتماعی لزوم برپایی نمایشگاه مطبوعات را به صفر رسانده است، صفحه، لینك، فونت، رنگ، قابلیت سایت‏ های خبرگزاری‏ ها و روزنامه‏ نگاری‏ ها همواره در دسترس، قابل مشاهده و استفاده است.
جا دارد گاهی سنت شكنی نماییم و به رویدادی كه تاریخ مصرف آن به شكل نمایشگاهی یا جشنواره هایی آخر یافته است، خاتمه داده شود.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه هفته گذشته در گفت وگویی با ایسنا اعلام نمود: بنا به درخواست برخی رسانه ها به دلایلی همچون مسائل اقتصادی، نمایشگاه مطبوعات امسال برگزار نمی گردد.
عباس صالحی در عین حال اظهار داشت: جشنواره مطبوعات را حتما به شكل استانی و منطقه ای خواهیم داشت اما درباره جشنواره كشوری از جانب بعضی از خبرگزاری ها و مطبوعاتی كه اعضای اصلی این جشنواره هستند و عمده هزینه ها را آنها پرداخت می كنند، پیشنهاداتی عنوان شد كه به علت شرایط خاص اقتصادی كه با آن مواجهند، شاید توجیهی در داخل مجموعه های شان در این باره وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینكه نمایشگاه مطبوعات امسال برگزار نمی گردد، افزود: امیدواریم این مساله طولانی نشود و منحصر به امسال شود؛ چراكه نمایشگاه مطبوعات یك فضای همدلی و گفت و گویی برای اصحاب رسانه است.



1397/08/05
14:31:54
5.0 / 5
4683
تگهای خبر: آموزش , جشن , جشنواره , سنتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی