رئیس مركز پژوهشگاه اتحادیه پوشاك تهران مطرح كرد

نتوانستیم در حوزه مد یك نمونه موفق را در كشور احداث نماییم

نتوانستیم در حوزه مد یك نمونه موفق را در كشور احداث نماییم دست و هنر: منصور تیرگر اظهار داشت: قبل و پس از انقلاب اسلامی با داشتن برنامه ریزی در زمینه مد به این مقوله توجه داشته ایم اما هیچ گاه نتوانستیم یك نمونه موفق را در كشور احداث نماییم.



به گزارش دست و هنر به نقل از كارگروه مد و لباس، منصور تیرگر رئیس مركز پژوهشگاه اتحادیه پوشاك تهران درباره هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر بعنوان محوری ترین حركتی كه توانست در حوزه پوشاك اجتماع بانوان بخاطر خلا و عدم امكان كپی برداری گردشی در كشور احداث كند، اظهار داشت: درگذشته در كشور ساز و كار مناسبی برای فرآیند تولید مد وجود نداشت.
افزود: تشكیل و راه اندازی دفتر توسعه و طراحی در مركز پژوهش های اتحادیه پوشاك در امتداد احداث كالكشن همواره یكی از دغدغه های بخش صنعت و دبیركارگروه ساماندهی مد ولباس بوده است. توجه به فرآیند مد در كشور، یكی از ركن های مهمی است كه در تمام كشورهای توسعه یافته به آن توجه ویژه ای می شود و ما باز در زمان پیش از انقلاب و بعداز پیروزی انقلاب اسلامی با داشتن برنامه ریزی در زمینه مد به این مقوله توجه ویژه داشته ایم اما هیچ گاه نتوانستیم یك نمونه موفق را در كشور احداث نماییم و علت آن الگوی مارپیچ سه گانه بود كه بعدها به الگوی مارپیچ چهارگانه تبدیل شد.
تیرگر افزود: ارتباط بین بخش دانشگاه، صنعت و دولت سه وجه مهمی بود كه در توسعه صنایع به آن نیاز داشتیم و بعدها به مارپیچ چهارگانه تبدیل شد و مخاطب محوری در آن قرار گرفت.
وی با اشاره به اینكه رسانه در كشور ما نتوانست وظایف خودرا در زمینه مد و لباس به درستی انجام دهد گفت: شاید به این علت رسانه های داخلی كشور نتوانستند در زمینه مد ولباس ایرانی اسلامی وظیفه خودرا به درستی انجام دهند كه كشور سپس پیروزی انقلاب اسلامی با مخاطراتی نظیر جنگ، تحریم و نبود ثبات سیاسی مواجه بود.
تیرگر با اشاره به اینكه امروز در كشور ذوق، سلیقه و پتانسیل بسیارقوی در حوزه طراحی مد و لباس وجود دارد، اشاره كرد: هنوز در كشور سازوكاری كه بتواند دركاربردی كردن روش ها و سلیقه ها برای به تولید انبوه رساندن و به سطح عرضه نزدیك كردن حوزه طراحی مد ولباس كمك نماید شكل نگرفته است در همین راستا به یك برنامه ریزی منسجم و سرمایه گذری طولانی مدت نیازمندیم.
وی اضافه كرد: بعداز آنكه از سال ۲۰۰۷ فست فشن ها به دنیا راه پیداكردند سال ۲۰۱۴ در دنیا اتفاقاتی افتاد و تا به امروز در حال رخ دادن است او آن اتفاق این بود كه مصرف كنندگان به سمت پوشاك اجاره ای و پوشاك دست دوم در اروپا تمایل پیداكردند و استقبال بسیار زیادی در خرید و مصرف پوشاك دست دوم صورت گرفت.بر همین اساس غربی ها متوجه شدند شتاب سرعت گیری فست فشن ها در دنیا كاهش پیدا كرده است.
رییس مركز پژوهش های اتحادیه پوشاك تهران بیان كرد: طبق گزارش(بیزینس هاف فشن) از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ خطری كه برندهای پوشاك مطرح را در دنیا تهدید می كنند مزون ها و خانه های مد شناخته شدند و تهدید آنها باز به این علت بود كه آنها می توانند با قیمت مناسب و كیفیت بهتر مخاطبین برندها را به خود جذب كنند.
او گفت: امروزه ما می توانیم از پتانسیل موجود در بدنه طراحی كشور استفاده نمائیم و در این مقطع زمانی امیدوار هستیم برگزاری جشنواره هایی شبیه به جشنواره مد ولباس فجر، بتواند در جهت دهی صحیح پتانسیل های موجود كشور موثر واقع شود و جامعه طراحان را به صورت هدفمند به جلو پیش ببرد.
تیرگر اظهار داشت: مشكل دیگری كه با آن مواجه هستیم این است كه خیلی از طراحان به سمت مزون داری و خانه های مد گرایش پیداكرده اند همین امر سبب شده است تا رشد خانه های مد و مزون در كشور بیشتر از رشد مخاطبین شود.طراحان باید به سمتی هدایت شوند كه با تولید انبوه در خدمت صنعت قرار بگیرند.طراحان باید به سمت كالكشن سازی پیش بروند به دنبال این هدف مهم دفاتری برای تولید كالكشن فراهم گشته است تا طراحان این هدف مهم را در اختیارصنعت قراردهند.
او اشاره كرد: نگاه طراحان نباید به سمت و سوی خانه های مد باشد چون این امر موجب تضعیف آنان می شود.مركز پژوهش های اتحادیه پوشاك تهران رسته ای را با نام رسته طراحان به وجود آورده است كه به صورت صنفی می توان به طراحان مجوز بلاعوض داد. تابحال بالغ بر ۳۰۰طراح تابحال این مجوزرایگان را دریافت كرده اند.این امر هم اكنون با هماهنگی كارگروه ساماندهی مد ولباس در حال انجام می باشد.طراحان می توانند با دفاتر توسعه و طراحی در مركز پژوهش های اتحادیه پوشاك تهران ارتباط برقرار كرده تا این دفاتر به سرعت تكثیر شوند. تكثیر دفاتر توسعه و طراحی در احداث كالكشن به صنعت كمك شایانی خواهدنمود.


1397/11/25
22:47:26
5.0 / 5
4410
تگهای خبر: جشن , جشنواره , دانشگاه , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی