یك رزمنده حاضر در عملیات بیت المقدس تشریح كرد:

از برگزاری جشن آزادسازی خرمشهر با غنایم جنگی تا تسلیم داوطلبانه نیروهای بعثی

از برگزاری جشن آزادسازی خرمشهر با غنایم جنگی تا تسلیم داوطلبانه نیروهای بعثی به گزارش دست و هنر چهارمحال و بختیاری یکی از رزمندگان حاضر در عملیات بیت المقدس اظهار داشت: شب پس از آزادسازی خرمشهر، رزمندگان ایرانی با امکانات محدود جنگی هم چون تیربارهای غنیمتی ارتش عراق به نورافشانی و شادی پرداختند و آزادسازی خرمشهر را در کنار همرزمان خود و به یاد شهدایی که جان خویش را در این راه نثار کرده بودند، جشن گرفتند.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، هشت سال دفاع مقدس سراسر از خاطرات تلخ و شیرین برای رزمندگان ایرانی است، وقتی پای صحبت های رزمندگان می نشینی ناخودآگاه همسفرشان به گذشته می شوی، در هنگام بیان خاطرات آن چنان غرق در افکارشان هستند که دلت نمی خواهد حتی برای یک سوأل کوتاه صحبت شان را قطع کنی، عملیات بیت المقدس یکی از عملیات های غرورآفرین در هشت سال دفاع مقدس بود که در این عملیات رزمندگان اسلام جانانه در مقابل دشمن بعثی ایستادند و خرمشهر که به خونین شهر نیز معروف است را در این عملیات از چنگال رژیم بعثی پس گرفتند.
پیروزی رزمندگان دوران دفاع مقدس در عملیات بیت المقدس دستاوردهای بسیاری را برای کشور ایران به همراه داشت، دشمن تا دندان مسلح در مقابل رزمندگانی که تنها با اتکا به قدرت الهی در میدان نبرد حاضر بودند، شکست خورد و این شکست سبب ایجاد روحیه و امید در دل رزمندگان برای پیروزی های بعدی شد.
داود بابایی یکی از رزمندگان حاضر در عملیات بیت المقدس با اشاره به خاطرات دوران دفاع مقدس و آزادسازی خرمشهر در گفت و گو با ایسنا، اظهار نمود: من در سن ۲۲ سالگی توفیق شرکت در عملیات بیت المقدس برای آزادسازی خرمشهر را پیدا کردم، این عملیات در سه مرحله انجام گرفت که مرحله سوم منجر به باز پس گیری این شهر از چنگال رژیم متجاوز بعثی شد.
وی ادامه داد: طبق اسناد به جا مانده از دوران دفاع مقدس حدود ۳۴ روز دو لشکر بزرگ و مهم عراق برای تصرف خرمشهر آماده بودند، که پیش از ورود به خرمشهر به وسیله بمباران هوایی و توپخانه شهر را مورد هدف قرار دادند.
بابایی اظهار داشت: خرمشهر یکی از بنادر مهم برای واردات و صادرات کالا در ایران بود، انبارها و امکانات زیادی در این بندر وجود داشت، بدین سبب یکی از نخستین اقدامات عراق پس از تصرف خرمشهر تشکیل کمیته ای برای انتقال این امکانات به بصره بود.
این رزمنده حاضر در عملیات بیت المقدس افزود: بعد از تصرف کامل خرمشهر توسط عراق، نیروهای بعثی وارد این شهر شدند و قصد حرکت به سمت آبادان و تصرف کامل خوزستان را داشتند، اما رزمندگان ایرانی با دست های خالی ایثارگرانه مقابل یورش آنها ایستادند و اجازه ندادند، آنها به هدفشان برسند.
وی با اشاره به این که خرمشهر به لحاظ استراتژیکی جزو شهرهای مهم ایران از گذشته تا حالا شمرده می شود، عنوان کرد: پس از تصرف خرمشهر توسط نیروهای بعثی عراق، صدام در یک مصاحبه تلویزیونی در صورتیکه سرمست از این پیروزی بود، در جمع خبرنگاران وعده مصاحبه بعدی را در تهران داد.
بابایی اشاره کرد: ارتش بعثی عراق برای اطمینان خاطر از امنیت خرمشهر از ظرفیت کارشناسان مجرب اسرائیلی بهره برد تا با ایجاد یک کمربند امنیتی در اطراف خرمشهر احتمال بازپس گیری این شهر توسط نیروهای ایرانی را به صفر برساند.
این رزمنده هشت سال دفاع مقدس افزود: تدابیر امنیتی به وجود آمده در خرمشهر به شکلی بود که حتی ضعیف ترین احتمال را در نیز نظر گرفته بودند، نقاط کور رخنه به شهر هم از چشم آنان دور نماند تا جایی که برای مقابله با فرود هلی کوپتر، هلی بورد، چتربازان و... با بهره گیری از انبارهای آهن موجود در خرمشهر، جنگلی از تیرآهن و میلگردهای کاشته شده در زمین به فاصله ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر ایجاد کردند، آثار این اقدام تا سال ها بعد از جنگ هم چنان در خرمشهر دیده می شد.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات امنیتی صورت گرفته توسط ارتش متجاوز عراق حفر کانال در اطراف خرمشهر بود که تردد خودرو های بعثی از این کانال ها صورت می گرفت، همین طور برای امنیت بیشتر این کانال ها، سقف آنها را نیز با تیرآهن و خاک پوشانده بودند.
بابایی اشاره کرد: رژیم بعث عراق آن قدر از قدرت نظامی و امنیتی خود مطمئن بود که صدام در گفت وگوهای رسانه ای خود اعلام نمود که اگر روزی ایران بتواند خرمشهر را پس بگیرد من کلید بصره را به آنها می دهم.
این رزمنده حاضر در عملیات بیت المقدس با اشاره به این که در خلال بازپس گیری خرمشهر و اجرای عملیات های مختلف رزمندگان ایرانی گرفتار شکست هایی هم شدند، اظهار داشت: جنگ فقط پیروزی نبود، رزمندگان شکست هایی را نیز متحمل شدند، اما بگفته امام راحل شکست و پیروزی، برای رزمندگان اسلام عین پیروزی بود.
وی ادامه داد: ارتش تا دندان مسلح عراق حامیان بسیاری در میان بلوک شرق و غرب داشت، جنگ تحمیلی ایران و عراق جنگ بین دو کشور نبود بلکه نبردی بین المللی بود که در آن ایران یک طرف و بیش از ۵۰ کشور دیگر از سراسر جهان در طرف دیگر آن قرار داشتند.
بابایی افزود: شرایط و تجهیزات در اختیار رزمندگان ایرانی بسیار اندک بود، تا جایی که رزمندگان حتی از داشتن پلاک های برای شناسایی خود در زمان شهادت و مجروحیت، محروم بودند، اما با ترفندهای مختلف توانستیم این مشکل را حل نماییم.
این رزمنده هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد: تنها عاملی که موجب شد نه فقط شهر خرمشهر بلکه خرمشهرهای دیگر را نیز فتح نماییم، توکل، اعتماد به خدا، روحیه جهادی در میان رزمندگان ایران و اعتقاد به جمله "امر، امر امام (ره) است"، بود.
وی با اعلان اینکه در ابتدای جنگ تحمیلی هنوز تیپ قمر بنی هاشم (ع) در استان شکل نگرفته بود، اشاره کرد: قسمتی از رزمندگان اهل چهارمحال و بختیاری در لشگر امام حسین (ع) و بخش دیگر در لشگر نجف اشرف به فرماندهی احمد کاظمی سازماندهی شده بودند.
بابایی با تاکید بر این که لشگر نجف اشرف که او نیز در آن حضور داشت جرو نخستین گروهایی بودند که وارد خرمشهر شد، افزود: پس از آزادسازی خرمشهر امام راحل در یک بیان تاریخی عنوان نمود که خرمشهر را خدا آزاد کرد.
این رزمنده حاضر در عملیات بیت المقدس یادآورشد: در عملیات آزادسازی خرمشهر نزدیک به ۱۹ هزار نفر از نیروهای بعثی اسیر شدند، عراقی ها نیز برای راه انداختن جنگ روانی، تبلیغات سوء بسیاری به راه انداخته بودند که در صورت اسارت، اساسا کشته خواهند شد.
وی گفت: بعد از مرحله اول و دوم عملیات بیت المقدس و باتوجه به عقب نشینی نیروهای عراق، اطلاعیه ای از طرف رژیم بعث در خصوص حکم اعدام برای هر افسر، درجه دار و سربازی که قصد عقب نشینی داشته باشد صادر شد، بدین سبب اسرای عراقی خوشحال بودند که بجای این که به دست نیروهای بعثی کشته شوند در پناه نیروهای ایرانی اسیر باشند.
بابایی اشاره کرد: برخی از اسرای عراقی بدون هیچ مقاومت و درگیری خودرا تسلیم نیروهای ایرانی می کردند، تعداد این اسرا کم نبود، برای مثال در یک مرحله حدود ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ عراقی خودرا تسلیم رزمندگان ایرانی کردند.
این رزمنده هشت سال دفاع مقدس بیان کرد: حرمت اسرا از طرف نیروهای ایرانی به شدت رعایت می شد، بنده به خاطر ندارم که یک نیروی ایرانی حتی یک سیلی به گوش اسرای عراقی زده باشد، آن چه برای رزمندگان ایرانی اهمیت داشت، رضایت و خوشی مردم و امام راحل بود.
بابایی در آخر اظهار داشت: شب پس از آزادسازی خرمشهر شب جشن رزمندگان ایرانی بود، آنها با امکانات محدود جنگی هم چون تیربارهای غنیمتی ارتش عراق و دیگر تجهیزات از این دست به نورافشانی و شادی پرداختند و آزادسازی خرمشهر این پیروزی عظیم را در کنار همرزمان خود و به یاد شهدایی که جان خودرا در این راه نثار کردند جشن گرفتند.




منبع:

1400/03/03
10:44:14
0.0 / 5
794
تگهای خبر: آثار , بازی , جشن , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی