قاضی عسكر:

طلاب علوم دینی باید دانش خودرا متناسب با نیازهای زمان بالا برند

طلاب علوم دینی باید دانش خودرا متناسب با نیازهای زمان بالا برند به گزارش دست و هنر، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در آیین افتتاحیه حوزه های علمیه خواهران استان تهران که در تالار شیخ صدوق(ره) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) انجام شد با اشاره به اهمیت موضوع علم آموزی در روایات ائمه معصومین علیهم السلام اظهار داشت: طبق آموزه های اسلامی، همه مردان و زنان در جامعه وظیفه دارند تا در دین تفقّه کنند و سپس مردم را با دین اسلام و قوانین آن آشنا کنند.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر مسیر علم آموزی را لذت بخش توصیف کرد و اضافه کرد: طبق روایات در زمان ظهور حضرت حجت(عج)، بانوان به حدی به قرآن و سنت تسلط می یابند که در منازل خود طبق کتاب و سنت، حکم و عمل می کنند.
وی با اشاره به موضوع توسعه علوم در روایات ائمه هدی علیهم السلام اظهار داشت: طلاب علوم دینی باید دانش خودرا متناسب با نیازهای زمان بالا برند تا بتوانند با بهره بردن از علوم روز، زمینه توسعه علوم اسلامی را فراهم آورند.
حجت الاسلام قاضی عسکر با اشاره به این مطلب که متأسفانه دین اسلام در طول تاریخ بصورت دینی سنتی و غیر پویا در بین مردم تبیین گردیده اشاره کرد: اگر انقلاب اسلامی و رهبری حضرت امام خمینی(ره) محقق نمی گردید، وضعیت امروز ما درباب دین و ارزش های اسلامی بسیار نگران کننده بود، پس این توفیقات ثمره نگاه شاخص حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری به اسلام ناب بوده است.
وی ادامه داد: با گذشت بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی متأسفانه آنگونه که باید معارف دینی و حقایق اسلامی متناسب با زمان برای جامعه و برای مردم دنیا تبیین نشده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) برخی دیدگاه های نادرست به جایگاه بانوان را نتیجه عدم تبیین صحیح معارف الهی در جامعه دانسته و با اشاره به جایگاه زن در قرآن کریم ابراز کرد: در اسلام نگاه به زن بصورت مستقل بوده و در هیچ یک از آیات قرآن کریم مسئله برتری مرد بر زن مطرح نشده بلکه مرد و زن هرکدام مستقل و نیازمند به یکدیگر هستند و از جهت خلقت نیز خداوند زن و مرد را از یک سرشت خلق کرده و تفاوتی در نظام خلقت به جهت پیدایش این دو وجود ندارد.
حجت الاسلام قاضی عسکر با تبیین آیه ۹۷ سوره «نحل» اظهار داشت: در امور معنوی نیز از هر جهت زن و مرد باهم مساوی هستند و هر فرد با هر جنسیتی عمل صالحی انجام دهد و ایمان داشته باشد، حیات طیبه نصیب او خواهد شد. قرآن کریم تفاوتی در عمل خیر زن و مرد قائل نشده و هر دو به یک شکل عملشان دارای پاداش است.
وی با اشاره به آیه ۳۲ سوره «نساء» اشاره کرد: حق مالکیت زن از اموری است که در فرهنگ اسلام و قرآن بر آن تاکید شده که زن اگر درآمدی داشته باشد، مالک آن بوده و مرد نمی تواند او را مجبور کند تا از درآمدش در زندگی هزینه نماید.
حجت الاسلام قاضی عسکر خاطر نشان ساخت: خداوند در قرآن کریم به برخورد مناسب و شایسته و دوری از اهانت با بانوان تاکید کرده تا حرمت زن نیز در جامعه همچون حرمت مردان حفظ و حراست گردد.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) ابراز کرد: در مشارکت ها و کارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی نیز در اسلام حق مشارکت در این امور برای زن و مرد مساوی بیان شده و در آیات قرآن هرگاه در آیه ای فضیلتی مطرح گردیده، زن و مرد در کنار هم ذکر شده و خداوند تفاوتی میان این دو قائل نیست.
حجت الاسلام قاضی عسکر با تکیه بر لزوم پیشرفت علمی و نقش آفرینی بانوان در جامعه و با اشاره به شواهد تاریخی در خصوص اهمیت موضوع رشد و تعالی فردی و اجتماعی بانوان در همه زمینه ها از دید دوده اشاره کرد: امروز بانوان ما در تمامی رشته های تخصصی دانشگاهی و حوزوی و حتی در حوزه اختراعات و اکتشافات، به توفیقات فراوانی دست یافته اند که این نتیجه نگاه ویژه اسلام به مقام والای زن مسلمان است.
وی تقوا را ملاک برتری افراد در جامعه اسلامی توصیف کرده و با اشاره به آیه" اَلرِّ جَالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ"، اشاره کرد: این آیه مرد را تکیه گاه زندگی خانواده مطرح نموده و معنایش برتری مرد بر زن نیست.
رییس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث موضوع حجاب بانوان در اسلام را دلیل بر اجتماعی بودن زن مسلمان دانست و اضافه کرد: زن در منزل و در مقابل محارم خود نیازمند پوشش نیست و اینکه اسلام حجاب را برای او قرار داده نمایانگر آنست که اسلام زن را در اجتماع نقش آفرین دانسته و به وسیله حجاب بدنبال آن بوده تا حرمت زن حفظ و حراست شود؛ پس برای او حجاب را واجب کرده است.
تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) با اشاره به لزوم تصویب قوانینی در امتداد هویت بخشی به حقوق و جایگاه بانوان در کشور اضافه کرد: در منابع دینی ما آموزه های فراوانی درباب حقوق زنان در خانواده و اجتماع بیان گردیده که لازم است بیش از گذشته این مفاهیم بازخوانی و بصورت قوانین در کشور ­­تصویب و اجرائی گردد.
او در آخر با اشاره به لزوم نقش آفرینی طلاب در مسائل و معضلات فرهنگی و اجتماعی جامعه خاطر نشان ساخت: اگر جایگاه والای زن مسلمان آنگونه که در فرهنگ اسلامی بیان گردیده و برای بانوان ما تبیین شود بی گمان دیگر ما شاهد چالش ها و لطمه ها در زمینه زنان و خصوصاً در موضوع حجاب نخواهیم بود.



1401/06/30
23:09:53
0.0 / 5
295
تگهای خبر: دانشگاه , سنتی , فرهنگ , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی