یعقوبی مطرح كرد؛
فعالیت دوره دوازدهم مد و لباس فجر ریل گذاری جدید در این حوزه می باشد
به گزارش دست و هنر، مدیرکل شورای فرهنگ عمومی اظهار داشت: فعالیت کارگروه دوره دوازدهم مد و لباس فجر را باید ریل گذاری جدیدی در این عرصه دانست که احتیاج به حمایت و همکاری دستگاههای مختلف کشور دارد تا به نتایج مطلوب برسد.
به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، نشست رسانه ای دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، امروز سه شنبه ۱۶ آبان با حضور رضا یعقوبی مدیرکل شورای فرهنگ عمومی کشور و دبیر اجرایی و پشتیبانی جشنواره دوازدهم، سجاد لطفی سرپرست کار گروه ساماندهی مد و لباس کشور و دبیر ارزشیابی جشنواره و علیرضا بابایی دبیر جشنواره دوازدهم در خبرگزاری تسنیم برگزار گردید.
در این نشست علیرضا بابایی، دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر، به تلاش جشنواره دوازدهم در ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی اشاره نمود و اظهار داشت: مسائلی در حوزه پوشاک و لباس مردم شامل حوزه عفاف و حجاب و تغییر ذائقه اجتماعی وجود دارد که مورد تحلیل قرار گرفته و در کارگروه مد و لباس کشور درحال پیگیری است.
وی اضافه کرد: جشنواره نمی تواند در یک دوره برگزاری مسائل صنعت، مواد اولیه و بسیاری مسائل دیگر در حوزه پوشاک را حل کند اما می تواند در تغییر ذائقه و نوآوری ها تغییراتی ایجاد نماید.
دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر اظهار داشت: در این دوره از جشنواره شاهد حضور ویژندهای متعدد هستیم و سال جاری برای حضور فعالان عرصه تولید و طراحی تلاش هایی صورت گرفته تا از شهرها و استانهای مختلف بتوانند در این جشنواره حضور پیدا کنند.
وی ضمن اشاره به نوآوری هایی در این دوره از جشنواره مد و لباس فجر اظهار داشت: سال جاری برای نخستین بار سفارش کاری به مرکز پژوهشها و مرکز رصد کشور داده ایم تا مشخص شود دلیل حقیقی این مساله که مردم لباس ایرانی نمی پوشند چیست.
بابایی اظهار داشت: یک وجه این موضوع، اقتصادی می باشد. یعنی گران تر بودن و ارزان تر بودن برخی از کالاهای قاچاق مطرح است. اما یک وجهی به نظر ما می رسد که انگاره ایرانی پوشیدن ضعیف است. بنابراین سعی کردیم در بعد رسانه ای فعال باشیم تا انگاره ایرانی پوشیدن تقویت شود و از هر فردی پرسیده شود که چند ویژند ایرانی می شناسد.
وی افزود: برداشت من اینست که بیشتر از ۶۰ یا شاید ۱۰۰ ویژند ایرانی در موضوعات مختلف داریم که باکیفیت عالی و قیمت مناسبی عرضه می شوند و باید به جامعه معرفی شوند.
دبیر دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر به مساله ای در زنجیره تأمین اشاره نمود و اظهار داشت: پس از صدمه شناسی جشنواره فجر متوجه شدیم گاهی طرحی برگزیده می شود که صنعت به آن استقبال نمی نماید. این اتفاقی است در بیانیه مضمون یا فشن بوک جشنواره مورد توجه قرار گرفته است.
وی ضمن اشاره به تدوین بیانیه مضمون جشنواره دوازدهم مد و لباس فجر اظهار داشت: برای نخستین بار سطح این بیانیه ارتقا پیدا کرده و حرفه ای شده است و با ارتقا یافتن، نزدیک به ادبیاتی شده که شاید بتوان آنرا دانش فنی این رشته و دانش بین المللی دانست.
بابایی اظهار داشت: بیانیه مضمون سال جاری حاصل تلاش تیم علمی و کارگروه مد و لباس کشور است که بعد از مدت ها مطالعه و تحقیق، تدوین شده است، حتی برای این لفظ که تفاوت فشن بوک و مدبرد چیست و چه اصطلاحی در فارسی جای آن گذاشته شود، بسیار بحث و بررسی شده است.
پوشش لباس خاص موضوعی نیست که به مردم دیکته کنیم
در ادامه هوشنگ قادریان، فعال و پیشکسوت حوزه پوشاک و مدیرکل اسبق منسوجات و پوشاک وزارت صمت اظهار داشت: تجربه نشان داده که ما با دیکته کردن مد به هیچ نتیجه ای نخواهیم رسید، بلکه در صورتی می توانیم موفقیت داشته باشیم که با تدبیر، درایت، تعمل و تعمق و همینطور استفاده از جامعه شناسان متخصص ذائقه ای را برای جامعه ایجاد نماییم. پوشیدن لباسی خاص توسط مردم چیزی نیست که ما بتوانیم دیکته نماییم که باید این لباس را بپوشید. حتی خانم های محجبه ای که حجاب برتر دارند، اگر به آنها تکلیف کرده که این لباس را بپوشید و چادر بیرونشان را باید این گونه انتخاب کنند، مقاومت می کنند.
این فعال حوزه پوشاک با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ بومی هر منطقه و نقطه جغرافیایی، اظهار داشت: جامعه شناسان باید جوامع مختلف و بازارهای هدف را ارزیابی و بررسی نمایند تا پوشاک هر قشری از جامعه متناسب با فضای فیزیکی و جغرافیایی و شرایط طبیعت و فرهنگ طراحی شود. حتی در داخل کشور نوع پوشاک در شهری مانند بندرعباس با استان کردستان تفاوت بسیاری دارد و حتی برای استانهای هم مرز هم نمی توانیم بسته مشترکی را در حوزه لباس تهیه و عرضه نماییم و بگوییم باید همین را استفاده کنید.
قادریان با اشاره به اینکه در بازارهای مختلف احتیاج به اظهار نظر جامعه شناسان متخصص داریم، اظهار داشت: باید نیازها در نقاط مختلف کشور بررسی شود تا معلوم شود این بازار چه نیازی دارد و چه فصل هایی باید این نیازها را ایجاد نماییم و حتی چه رنگ هایی مورد نیاز مردم است.
مدیرکل اسبق منسوجات و پوشاک وزارت صمت با تاکید بر دقت در مبحث رنگ لباس ها اظهار داشت: رنگ موضوعی است که در دین ما هیچ ممانعتی در آن وارد نشده، یعنی هیچ حدیث و روایتی وجود ندارد که رنگ خاصی در اجتماع استفاده نشود. حتی با وجود این که در رابطه با رنگ مشکی گفته می شود کراهت دارد، باید دانست رنگ مشکی را برای برخی مکانها و شرایط سفارش کرده اند.
لباس موضوعی فرهنگی هنری و اثرگذار در جامعه است
در ادامه رضا یعقوبی، مدیرکل شورای فرهنگ عمومی کشور و دبیر اجرایی و پشتیبانی جشنواره دوازدهم اظهار داشت: فعالیت کارگروه دوره دوازدهم مد و لباس فجر را باید ریل گذاری جدیدی در این عرصه دانست که احتیاج به حمایت و همکاری دستگاههای مختلف کشور دارد تا به نتایج مطلوب برسد.
وی اضافه کرد: لباس موضوعی فرهنگی هنری و اثرگذار در جامعه است که در این خصوص به کمک آموزش و پرورش، صدا و سیما، رسانه ها، وزارت ورزش، وزارت میراث و نهادهای دیگری نیاز است تا بعد فرهنگی لباس آن گونه که باید، مورد توجه قرار گیرد.
۱۱ استان صاحب ویژند پوشاک هستند
در ادامه این نشست سجاد لطیفی، سرپرست کار گروه ساماندهی مد و لباس کشور و دبیر ارزشیابی جشنواره، از نوآوری هایی در این دوره دوازدهم یاد کرد و اظهار داشت: دوره دوازدهم جشنواره مد و لباس فجر با نوآوری های صورت گرفته در آیین نامه ابلاغی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با رویکردهایی جدید در قسمت های مختلف برگزار می شود.
وی ضمن اشاره به راه اندازی سامانه طراحان اظهار داشت: سال ها وظیفه طراحان بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و این تولیت را داشته و عهده دار امور بوده، اما از سال قبل سامانه طراحان افتتاح شد که می تواند سبب تشخیص و رسمیت بخشی به حوزه طراحان لباس باشد.
دبیر ارزشیابی دوازدهمین جشنواره مد و لباس فجر اظهار داشت: این سامانه درگاه ورودی و زمینه ای برای ارتقا سطح طراحان است. در واقع هم اکنون نظام رتبه بندی برای طراحان وجود دارد، چونکه خاصیت جشنواره جریان سازی است و نمی توان تغییرات خیلی از آن توقع داشت، اما حتما در جامعه موج و جریان بوجود می آورد و این روند از راه سامانه طراحان مورد بازبینی و تقویت قرار می گیرد.
وی از حضور فعالان عرصه طراحی پوشاک در جشنواره سال جاری یاد کرد و اظهار داشت: هم اکنون ۱۱ استان صاحب ویژند پوشاک هستند و در این استان ها ضمن تشکیل کارگروه استانی، اداره کل صمت و صدا و سیمای استان و همینطور اصناف در پیشبرد جشنواره دوازدهم مد و لباس فجر فعال شده اند.
منبع: دست و هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب