چرا حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) به شهر ری آمد؟

چرا حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) به شهر ری آمد؟ به گزارش دست و هنر، مدیرکل هماهنگی مراکز علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم(ع) اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم(ع) بعنوان موکل امام هادی(ع) به مناطق استراتژیک همچون ری اعزام شد تا معارف اهل بیت(ع) بخصوص مبحث غیبت امام آخرالزمان را برای مسلمانان تشریح کند.


حجت الاسلام محمد اخوان بهبانی -مدیرکل هماهنگی مراکز علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم الحسنی(ع)- در گفتگو با ایسنا در مورد شخصیت حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) و دلیل مهاجرت ایشان به سمت ری اظهار نمود: در زمان امام هادی(ع) و امام حسن عسگری(ع) به منظور آماده سازی شرایط معرفی حضرت مهدی(عج) بعنوان امام پایانی و همینطور بیان مبحث غیبت امام عصر شبکه وکلا شکل گرفت، یکی از این وکلا که صاحب علم بود حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) است.
ایشان در ادامه داستانی در مورد جایگاه علمی حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) بیان کرد و اظهار داشت: یکی از علمای شهر ری به خدمت امام هادی(ع) رسید و در مورد برخی موضوعات حلا و حرام در اسلام سوال کرد، امام بعد از پاسخ به پرسش های این عالم به وی خاطرنشان کرد «از این پس درصورتیکه پرسش هایی در مورد مسائل پیچیده دینی داشتید به سراغ عبدالعظیم بروید تا پاسخ شما را بدهد»، این بیان امام هادی(ع) نشانگر جایگاه علمی حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) است.
مدیرکل هماهنگی مراکز علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم(ع) تصریح کرد: چنین شخصیتی با این جایگاه علمی و مورد اعتماد امام هادی( ع) بعنوان وکیل ایشان به مناطق استراتژیک اعزام شد تا معارف اهل بیت(ع) و همینطور مبحث غیبت را برای مردم بیان کند، همینطور خیلی از مردم نسبت به مسائلی پرسش داشتند اما به علت عدم دسترسی به امام زمان خود امکان دریافت پاسخ نداشتند، ازاین رو حضرت عبدالعظیم(ع) یکی از وکلایی بود که از جانب امام خود مامور شد تا به پرسش های مردم پاسخ دهد.
حجت الاسلام اخوان بهبانی خاطرنشان کرد: یکی از خصوصیت های حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) «محدث بودن» ایشان است، این عالم بزرگ در زمینه حدیث بسیار خبره بود، همین سبب شده بود که ایشان هم احادیث اهل بیت(ع) را به علمای سایر بلاد برساند هم از راه این احادیث پرسش های مردم را پاسخ دهد، در واقع ایشان به مثابه مرجع تقلید در عصر ما بود که سوالات مردم نسبت به مسائل روز را پاسخ می دادند.
وی ادامه داد: از دیگر خصوصیت های ایشان عابد و زاهد بودن است، در واقع ایشان در دستگیری و کمک به فقرا بسیار اهتمام داشتند، یکی از مشاغل ایشان کتابت قرآن کریم بود که از این طریق درآمدهایی را به دست می آوردند و این درآمد حاصله را در راه کمک به نیازمندان صرف می کردند.
حجت الاسلام اخوان بهبانی با اشاره به اینکه شخصیت عبدالعظیم الحسنی(ع) مورد تایید امام زمانش بود، ابراز کرد: این نکته بسیار حائز اهمیتی است، چونکه بسیاری در جوار ائمه بودند اما گرفتار کوتاهی کاری یا افراطی گری شدند، برای نمونه در واقعه عاشورا بسیاری از یاران امام حسین(ع) گرفتار کوتاهی کاری شدند، در دوران امام حسن مجتبی(ع) یا امام صادق(ع) وقتی اهل بیت(ع) مبحث صلح یا تقیه را مطرح نمودند خیلی از یارانش گرفتار افراط و مقابله با امام شان شدند. نتیجه رفتار هر دو این گروه ها در طول تاریخ هلاکت بوده است.
وی بیان نمود: دراین میان یاران محدودی هم بودند که در قالب اهل بیت(ع) حرکت کردند که همچون آنها میتوان به شخصیتی همچون حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) اشاره نمود. در صلوات شعبانیه هم داریم که کسانی که از اهل بیت(ع) پیشی گرفتند به هلاکت رسیدند. اما اشخاصی همچون حضرت عبدالعظیم(ع) که همراه و همگام با امام عصر خود بودند همیشه موفق عمل کردند.
به گقته مدیرکل هماهنگی مراکز علمی و فرهنگی آستان عبدالعظیم(ع)، حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) در طول مسیر هجرت شان از عراق به سمت شهر ری در پوشش یک نامه رسان بودند چونکه آن دوران بسیار خفقان بود و کسی نباید متوجه حضور ایشان از طرف امام هادی(ع) می شد.
حجت الاسلام اخوان بهبانی در انتها اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم(ع) که نسب شان به امام حسن مجتبی(ع) هم برمی گردد دوران حیات شان در شهر ری هم به شکل ناشناس گذشته است چونکه ایشان در تلاش بوده است تا معارف اهل بیت(ع) را به مردم منتقل کند و زمانی مردم متوجه شخصیت حضرت عبدالعظیم(ع) شدند که ایشان در قید حیات نبودند و از راه یادداشتی که خودشان نوشته و در شالی بر گردشان قرار داده بودند متوجه نسب و جایگاه ایشان شدند.




منبع:

1403/07/18
09:47:44
252
0.0 / 5
تگهای خبر: فرهنگ , كتاب , مد , مهاجرت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی