عصر امروز در مراسم اختتامیه؛

برگزیدگان پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی عرضه شدند

برگزیدگان پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی عرضه شدند دست و هنر: پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی عصر امروز با اهدا 41 جایزه به تولیدكنندگان اسباب بازی ایرانی در 7 بخش، برگزیدگان خودرا معرفی نمود.



به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی عصر امروز چهارشنبه ۱۱ دی در محل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان انجام شد و طی آن از برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل آمد.
هیأت انتخاب پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی، آثار ارائه شده به دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی، در فاصله ۲۰ ماهه از چهارمین جشنواره ملی اسباب بازی، از بین ۹۱۵ اثر رسیده (۲۱۶ عروسك، ۲۷۶ اثر تولیدی و ۴۲۳ اثر ثبتی) ۴۷ عروسك، ۱۱۰ اثر در بخش تولید و ۱۱۶ اثر در بخش ثبت را برای ورود به مرحله داوری انتخاب نمود.
سپس هیأت داوران با نگاهی جامع به بررسی و ارزیابی آثار رسیده در شش گروه فرهنگی- هنری، فكری، آموزشی-كمك آموزشی، كامپیوتر ای- الكترونیكی، كمك درمانی، حركتی-مهارتی و عروسك ها را در دسته های نامبرده انتخاب كردند.
هیأت داوران، با قدر درانی از تلاش دست اندركاران برگزاری پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی، خرسند است این جشنواره به دوره پنجم رسید و امید كه هر سال بر كیفیت برگزاری افزوده شود. آثار رسیده به پنجمین جشنواره از نظر كمی و كیفی نسبت به سال های گذشته رشد خوبی داشتند كه جای امیدواری و نویدبخش اتفاقات خوب در این حوزه است. تعداد بالای آثار خصوصاً در حوزه طراحی و تولید عروسك ها منجر گردید عروسك ها در دسته ای جدا و در دو گروه عروسك های بومی و آموزشی برای نخستین بار در جشنواره پنجم، بررسی شوند.
در دسته آثار تولیدی، روش های تولید و انتخاب مواد، كیفیت بالاتری داشتند كه نشان از احساس مسئولیت تولیدكنندگان در تولید اسباب بازی و تلاش آنها در بالا بردن كیفیت است. جهت بررسی دقیق تر و درست تر دو مقوله اسباب بازی های چوبی و پلاستیكی با عنایت به تفاوت های بسیار پروسه تولید در صنعت چوب با پلاستیك در دو دسته جدا بررسی شدند. همین طور در این دسته به تولیدكنندگان جدیدالورود به صنعت اسباب بازی هم نگاهی ویژه شد. در آثار ثبتی، با نگاه حمایتی به طراح و ایده پرداز، آثار بدون توجه به تولیدكننده آن نگاه شد.
هیأت داوران پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی ضمن تقدیر از همه شركت كنندگان در بخش رقابتی، یادآور می شود كه رتبه های اعلام شده نیازمند رعایت استانداردها و لحاظ كردن سفارش های داوران و متخصصان برای طراحی و تولید آینده است. با عنایت به اینكه آمار بالایی از آثار ارسالی، تكراری و اقتباسی از محصولات موجود خصوصاً محصولات خارجی بود، تاكید بر فراهم ساختن فرصت هایی برای بالا بردن دانش و آگاهی طراحان و تولیدكنندگان از نیازهای كودكان و نوجوانان سرزمین مان ایران می شود.
تصویرسازی و گرافیك استاندارد و ویژه كودكان به ندرت در آثار مورد بررسی به چشم می خورد و این حوزه بسیار ضعیف، قابل تأمل و نیازمند حضور كارشناسان و متخصصان است.
بسته بندی محصولات كه یكی از مؤلفه های مهم و تأثیرگذار در بازار رقابتی است هنوز ضعیف است نه تنها از منظر ظاهر، از منظر استانداردهای كیفی هم به مؤلفه های بدیهی كم توجهی شده است.
كیفیت تولید در مواد گوناگون خصوصاً آثار چوب و حتی كاغذ هنوز ضعیف و قابلیت رقابت با بازار و استانداردهای جهانی را ندارد. پس هیأت داوران به دستگاه ها و مراجع ذیربط تاكید بر فراهم كردن و تجهیز كارگاه های سنجش استاندارد و تست و پیش آزمون زیر نظر متخصصان و كارشناسان نخبه دارد. همین طور در كنار این حوزه به تجربه كودكان در آزمودن اسباب بازی ها توجه ویژه شود.
اگر چه در بخش ایده پردازی با محتواهای فرهنگی و ایرانی نسبت به دوره های گذشته توجه بیشتری شده اما همچنان كمبود محصولاتی با محتوا و ارزش های فرهنگی ایرانی اسلامی احساس می شود و از این همه ثروتی كه در تاریخ و فرهنگ سرزمینمان داریم كمتر در طراحی و تولید اسباب بازی ها برای نسلی كه شاید كمتر سرزمین خودرا بشناسند بهره می بریم.
ایجاد فضای نقد در فضاهای طراحی و تولید، كمك به رشد هر صنف و حوزه ای است، جشنواره هایی این چنین می توانند مجالی برای حضور و به نقد كشیدن آثار، در امتداد رشد و بالندگی باشد كه امید است در سال های آینده بطور جدی فضایی برای نقد و به چالش كشیدن تولیدات مان داشته باشیم. با عنایت به تنوع گروه های مختلف در اسباب بازی و عروسك به دبیرخانه محترم پیشنهاد می شود كه كمیته های تخصصی در انتخاب آثار شكل گیرد و آثار رسیده به داوری نهایی با سفارش ها و نظر تخصصی از كمیته های انتخاب باشد تا داوری آثار با كیفیت و شرایط استانداردتری شكل گیرد. همین طور تدوین بخشنامه اجرایی برای داوری و شرایط انتخاب داوران و كمیته ها در دستور كار جشنواره آینده قرار گیرد.
پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی با شعار «تمرین زندگی» بر آن است تا با حمایت و پشتیبانی از طراحی و تولید اسباب بازی در ایران، كمك نماید تا اسباب و ابزار درست و در امتداد رشد همه جانبه كودكان در اختیار این نسل قرار گیرد. یادمان باشد كه دست های كودكان سرزمین ما منتظر است، خالی نیست اما منتظر است، چشم های كودكان این مرز و بوم به راه است، دل های كودكان ایران زمین هنوز امیدوار است، امید روزهای خوب را دارد، روزهای خوب رقم نخواهد خورد تا ما نیندیشیم، تا ما نگران باشیم، تا ما چشم نپوشیم، تا ما گوش به زنگ نباشیم، روزهای خوب از پس غبار این روزها خواهند آمد بكوشیم تا در آن سوی غبار برای چشم ها، دست ها و دل های كودكان مان ارمغانی تازه و درست داشته باشیم تا بتوانیم با آنها تمرین زندگی نماییم، زندگی تكرار و تمرین بودن ها نیست زندگی عزمی برای بالنده شدن، زندگی تلاشی برای دیدن نادیدنی ها است، زندگی اراده ای برای ساختن ناممكن ها است.
۴۱ جایزه در دستان تولیدكنندگان اسباب بازی ایرانی
در بخش تولید عروسك ها به خاطر كیفیت در تولید از وحیده سادات موسوی برای اثر «عروسك های بافتنی كیلو و گیسو» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال، نسرین رستم زاده برای اثر «عروسك نارگل (ترنج)» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال و منیره صفاتاج برای اثر «عروسك سلما» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال تقدیر گردید.
محیا محبی برای اثر «عروسك انگشتی راژان» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۱۵ میلیون ریال و ۲۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه سوم در این بخش مورد تقدیر قرار گرفت.
رؤیا منوچهری برای اثر «عروسك های دستكشی خانواده شاد» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام و بنفشه كسرائیان برای اثر «عروسك های انگشتی خانم و آقای بی خیال» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه دوم در بخش تقدیر از عروسك های با كیفیت مورد تقدیر قرار گرفتند.
عطیه سادات كاشی برای اثر «عروسك دستكشی عمو قربون» با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۵ میلیون ریال و ۵۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه اول مورد تقدیر قرار گرفت.
عروسك های بومی
در بخش عروسك ها بومی زهرا كرمی برای اثر «عروسك گلین باجی» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال و محبوبه فتاحی برای اثر «عروسك لال» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال مورد تقدیر قرار گرفتند.
شیوا صارمی منفرد برای اثر «عروسك های چوبی اقوام» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۱۵ میلیون ریال و ۲۰۰۰ عدد هولوگرام رتبه سوم بخش عروسك های بومی را به دست آورد.
پرستو نیری برای اثر «عروسك گل وَنی» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام رتبه دوم بخش عروسك های بومی را به دست آورد.
مژده دانش پژوه، هنگامه حكَیمیان و نرگس تیموری برای اثر «عروسك شاماران» موفق به دریافت تندیس جشنوار ه، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۵ میلیون ریال و ۵۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه اول این بخش شدند.
گروه حركتی مهارتی
در گروه حركتی مهارتی از آزاده الماسی برای اثر «جامپكس» با دریافت لوح تقدیر وكارت هدیه به مبلغ ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تقدیر گردید.
در گروه آموزشی و كمك آموزشی
در گروه آموزشی و كمك آموزشی از زینب تدین برای اثر «پیتزا تایم» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و لیلا واقفی برای اثر «پك آموزشی آتش نشانی» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال تقدیر گردید.
در این بخش همین طور از موزه عروسك های ملل و محیط زیست برای اثر «تالاب من» با دریافت تندیس جشنواره و لوح تقدیر ویژه شد.
هیأت داوران برای كسب رتبه اول و سوم اثری را در این گروه حائز شرایط ندانست، اما شركت «كاوش ایده تكاپو» برای اثر دانش كیت نجوم با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام رتبه دوم این گروه را به دست آورد.
در گروه فرهنگی هنری
در گروه فرهنگی هنری از موزه عروسك های ملل برای اثر «عروسك متحرك دختر دال» (مهرهای چاپ قلمكار) با دریافت تندیس جشنواره و لوح تقدیر ویژه شد. همین طور حمیده ساعیان برای اثر «باغ فارسی» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال در این بخش مورد تقدیر قرار گرفت.
در گروه كمك درمانی
در گروه كمك درمانی فرشته یاقوتی برای اثر مجموعه «بسته افزایش مهارت پیشان» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال مورد تقدیر قرار گرفت. هیأت داوران برای كسب رتبه دوم و سوم اثری را در این گروه حائز شرایط ندانست. در این گروه، رفعت السادات خرم زاده برای اثر «منچ فراگیر» با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۵۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه اول مورد تقدیر قرار گرفت.
گروه بازی های فكری
در گروه بازی های فكری، مهتاب گراكویی، شیدا كیخسروی، مریم حضور بخش و زهرا بدیع زادگان اصفهانی برای اثر «سوداگران» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال و محمد نصیری گله برای اثر «تخته میله» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال مورد تقدیر قرار گرفت.
میثم نظریان برای مجموعه آثار «(اوربل، سگال ۱، سگال ۲ و جال)» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۲۰۰۰ عدد هولوگرام در رتبه سوم مورد تقدیر قرار گرفت.
نوید خرم آبادی برای اثر «سنگ، كاغذ، قیچی» با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام در رتبه دوم مورد تقدیر قرار گرفت.
شهاب محسنین و كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان برای اثر «اُرچین» با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۵.۰۰۰.۰۰۰۰ ریال و ۵۰۰۰ عدد هولوگرام در رتبه اول دریافت كرد.
در این گروه از شركت «هوپا» برای اثر «پایاپای» و گروه «باهمزی» برای اثر «ددان» با دریافت تندیس جشنواره و با دریافت لوح تقدیر مورد تقدیر ویژه قرار گرفتند.
گروه الكترونیكی و كامپیوتر ای
گروه الكترونیكی و كامپیوتری شركت «هوشمند افزار صنعت پویا» برای اثر «ربات آموزشی كد نویسی پی بات» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۲۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه سوم مورد تقدیر قرار گرفت.
شركت «سرزمین ربات ها» برای اثر «ربات این و این و» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام در رتبه دوم انتخاب گردید.
حجت اله درودیان برای اثر «ربات دانش ۲» با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۵۰۰۰ عدد هولوگرام در رتبه اول این گروه انتخاب گردید.
در بخش اسباب بازی های چوبی، ندا هویدی برای مجموعه آثار «بالسا» با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال مورد تقدیر قرار گرفت.
مازیار آصفی برای اثر «رسیپ» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۱۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و۲۰۰۰ هولوگرام در رتبه سوم انتخاب گردید.
سراج الدین پناهی برای اثر مجموعه «آثار بلوط» با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه دوم مورد تقدیر قرار گرفت.
الهام ذاكری زفرقندی برای اثر «مجموعه كارهای بومزی» با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال و ۵۰۰۰ عدد هولوگرام رتبه اول بخش اسباب بازی های چوبی را به دست آورد.
در بخش اسباب بازی های پلاستیكی
شركت بازی تا برای اثر «ذره بین» با دریافت تندیس جشنواره و لوح مورد تقدیر قرار گرفت.
ابوالفضل محمدی برای مجموعه كارهای ماشین لباس شویی، چرخ خیاطی و قطار با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ هزار میلیون ریال و حمید بهرامی برای اثر كلیك با دریافت لوح تقدیر و كارت هدیه به مبلغ ۱۰ هزار میلیون ریال مورد تقدیر قرار گرفت.
سید محمد میر شفیعی برای اثر چرخ سفالگری با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۱۵ میلیون ریال و ۲۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه سوم مورد تقدیر قرار گرفت.
شركت روبین پویای ایرانیان برای مجموعه اثر ساختنی های فلزی (زیرك) با دریافت لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۰ میلیون ریال و ۳۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه دوم انتخاب گردید.
حامد پیشوایی برای مجموعه آثار «دوبی» با دریافت تندیس جشنواره، لوح تقدیر، كارت هدیه به مبلغ ۲۵ میلیون ریال و ۵۰۰۰ عدد هولوگرام بعنوان رتبه اول مورد تقدیر قرار گرفت.


منبع:

1398/10/14
13:47:11
4528
5.0 / 5
تگهای خبر: آثار , آموزش , اسباب بازی , بازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی