روایت ایثارگری شهید آرمان علی وردی، جوان دهه ی هشتادی

روایت ایثارگری شهید آرمان علی وردی، جوان دهه ی هشتادی به گزارش دست و هنر، شهید «آرمان علی وردی» در ۶ آبان ۱۴۰۱ توسط اغتشاشگران مظلومانه به شهادت رسید، جوان دهه هشتادی که برای تأمین امنیت در مقابل دشمنان اسلام و انقلاب ایستادگی کرد تا اثبات کند که «فرهنگ ایثار و شهادت» در نسل دهه هشتادی ها هم بروز و ظهور دارد و معاندان برای ضربه به پیکره جمهوری اسلامی از هیچ خشونت و جنایتی دریغ نمی کنند، در این راستا «شهید آرمان علی وردی» را میتوان الگویی برای تربیت جوانان دهه هشتادی معرفی نمود.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، «آرمان علی وردی» متولد ۱۳ تیر سال ۱۳۸۰ شمسی در تهران بود. وی در رشته مهندسی عمران در دانشگاه پذیرفته شد و بگفته پدرش بعد از یک سال تحصیل به سبب علاقه به درسهای حوزوی، از دانشگاه انصراف داد و وارد حوزه علمیه شد. شهید علی وردی تحصیلات حوزوی را در مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی در تهران در پایه سوم می گذراند و بسیجی یگان امام رضا(ع) سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ بود و در اردوهای جهادی برای مساعدت با محرومان شرکت می کرد.

شهادت مظلومانه طلبه جوان با دست های پشت پرده دشمنان

شهید «آرمان علی وردی» در اغتشاشات روز چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ در شهرک اکباتان، از جانب عده ای ربوده شد و پس از بستن وی و ضرب وشتم شدید با ضربات مختلف چاقو، وی را کنار خیابان رها کردند و پس از چند ساعت توسط بسیجیان پیدا شد؛ وی سپس به بیمارستان بقیه الله(عج) منتقل شد اما به سبب شدت خون ریزی، روز جمعه (۶ آبان ۱۴۰۱) جان خویش را از دست داد و به شهادت رسید. مراسم خاکسپاری پیکر وی هم روز یکشنبه ۸ آبان همزمان با نماز ظهر در محله شهران تهران برگزار و سپس در قطعه ۵۰ بهشت زهراء(س) به خاک سپرده شد.
شهادت وی واکنش های زیادی را برانگیخت. رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانش آموزان در روز ۱۱ آبان ۱۴۰۱، به شهادت آرمان علی وردی اشاره کرده و فرمودند: «آن طلبه جوان و متدین و حزب اللهی، آرمان عزیز که در تهران زیر شکنجه به شهادت رسید و پیکر او را در خیابان رها کردند، چه گناهی کرده بود؟ اشخاصی که این جنایت ها را انجام می دهند چه کسانی هستند و از کجا دستور می گیرند؟ البته این ها اساسا بچه ها و جوان های ما نیستند، باید عاملان این جنایت ها شناسایی شوند و هر کسی که ثابت شود در این جنایت ها همکاری داشته است، بدون تردید مجازات خواهد شد.»
شهید آیت الله رئیسی، رئیس جمهور وقت هم در تماس تلفنی با خانواده این شهید، امنیت را خط قرمز دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهار داشت: «به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد طراحی دشمن برای خدشه دار کردن این سرمایه ملی و باارزش عملی شود. خون این شهید بزرگوار و سایر شهدای مدافع امنیت، با آشکار کردن ماهیت واقعی بدخواهان کشور، رشد بصیرت و آگاهی بیشتر مردم را به دنبال خواهد داشت.»
علی بهادری جهرمی، سخنگوی وقت دولت هم با انتشار تصویر شهید آرمان علی وردی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، نوشت: «خون پاک شهید مظلوم آرمان علی وردی ضامن تحقق آرمان های ملت بزرگ ایران است. انتقام خون او و همه مظلومانی را که در اغتشاشات اخیر جان باختند، از دشمنان خواهیم گرفت.»
سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی نیز با حضور نزد خانواده شهید، اظهار داشت: «آرمان انقلاب اسلامی رویش جوانانی چون شهید علی وردی است. حمله به آرمان عزیز با وحشیانه ترین شکل، نشان سرخوردگی دشمن از بالندگی آرمان انقلاب اسلامی است.»
سردار حسن زاده، فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ نیز، در رابطه با میزان تلفات انسانی به بسیجیان در اغتشاشات ۱۴۰۱، اظهار داشت: «در جریان اغتشاشات ۱۴۰۱ حدود ۸۵۰ نفر از بسیجیان در تهران مجروح و سه تن از آنان شهید شدند. سردار سلامی فرمان داده بود "برای مقابله با اغتشاشگران از سلاح استفاده نکنید" که همین گونه هم شد و در مقابل این اغتشاشگران فقط در یک شب ۱۸۵ مجروح دادیم و در میدان الغدیر نزدیک محل ربودن و شهادت آرمان علی وردی در آن ایام، ۴۵ دقیقه با اغتشاشگران می جنگیدیم.»
روایت شهادت آرمان به نقل از رفیق شهید
یکی از دوستان شهید علی وردی در مدرسه علمیه آیت الله مجتهدی به روایت شهادت آرمان پرداخت و اظهار داشت: « ایستاده بودیم در جمعیت و شلوغی اکباتان. در این معرکه همه حرف های ناخوش می زدند. فحش می دادند. به او گفتم: «خب تو هم کمی فحش بده در جواب این ها، می اظهار داشت: نه، من دهانم را آلوده نمی کنم.» خیلی مودّب بود. اصلاً حرف بد یا رفتار بد از او ندیدیم.»
وی ادامه داد: «از ناحیه قدس به گردان ما مأموریت دادند و آنجا رفتیم. حدود ۵۰۰ - ۶۰۰ نفر جمعیت بود. رفتیم و نگاه نماییم که ببینیم اوضاع چطور است. من حواسم به یکی دیگر از بچه ها بود. یکی از دوستان مان را گرفتند. من رفتم او را کمک کنم و از دست آنها نجات دهم، نگو از سمت دیگر هم آرمان را گرفته اند. من این را نجات دادم، اما آرمان را برده بودند و هرچه گشتم پیدایش نکردم.»
این رفیق شهید علی وردی افزود: «همان حوالی، از بالای ساختمان ها داشتند روی سر ما بلوک و سنگ پرت می کردند. داشتیم این سنگ پرت کردن ها و بچه ها و اوضاع را جمع وجور می کردیم که دیدیم یکی از موتورها سرنشین ندارد. فهمیدیم آرمان هنوز برنگشته است. رفتیم که بگردیم و پیدایش نماییم که، بچه های گشت کنار خیابان پیدایش کرده بودند.»
همرزم شهید آرمان اشاره کرد: «تلخی داستان آنجا بود که پیش از اینکه خودش را پیدا نماییم، پدرش فیلمش را برایم فرستاد و اظهار داشت: «بچه من کجاست الان؟» نگو فیلم آرمان خیلی زود انتشار یافته بود. در حدی که ما هنوز خودش را پیدا نکرده بودیم، فیلمش انتشار یافته بود و چرخیده بود و به دست پدرش رسیده بود. ما که در فیلم دیدیم سالم می باشد و دارد صحبت می کند، خیلی خوشحال شدیم. گفتیم که خدا را شکر سالم می باشد و با خیال آرام تری دنبالش می گشتیم. نگو پس از قطع کردن فیلمبرداری، سر آرمان را به جدول می کوبند و مغزش شکافته می شود. از بس با چوب این بچه را زده بودند تمام بازوهایش کبود شده بود.»
وی اشاره کرد: «وقتی او را پیدا کردیم، خیلی سر و صورتش پُرخون بود. اول بردیم بیمارستان صارم، با توجه به این که تخصص این بیمارستان زنان و زایمان است و اگرچه جلوی درب اورژانس به ما گفتند که پذیرش بیمار تصادفی ندارند، اما وقتی حال آرمان را دیدند، پذیرش کردند. انسانیت پرستار این بیمارستان قابل تقدیر بود. از شروع کار تا انتقال آرمان که با آمبولانس او را بردیم تا لحظه آخر که در بیمارستان بقیه الله(عج) و زمانی که بستری شد، کامل کنار آرمان بود و تمام تلاشش را برای پرستاری و مراقبت از او می کرد. زمانی که پذیرش بیمارستان بقیه الله(عج) به اتمام رسید و دستگاهها را به آرمان وصل کردند، خیالش راحت شد که دیگر به حضور او نیازی نیست، کار را رها کرد و رفت. خدا خیرش دهد.»
طلبه همکلاسی شهید علی وردی افزود: «دقایق اول، هشیاری اش روی ۳ بود. تا ۲۴ ساعت بعد متاسفانه از بین ما رفت. پس از این حادثه ما برگشتیم اکباتان و آنجا را دیدیم. آرمان را زده بودند و رد خونش مانده بود. مسیر زیادی او را روی زمین کشیده بودند تا محلی که رها شده بود. پدر آرمان خودش را به بیمارستان بقیه الله رساند. اما فقط می گفت کاری است که شده. من پسرم را تقدیم کردم. گویا مادرش هم از یکی از همسایه ها از جراحت پسرش آگاه شده بود و شوکه بود. البته خبر نوع دیگری به ایشان رسیده بود، اما خبر اصلی را پس از این شوک فهمیدند.»
همراه شهید عنوان کرد: «آرمان شهیدگونه زندگی کرد و آخرش هم شهید شد، چون ادب داشت. خیلی مودّب بود. وقتی وارد مجموعه گُردان می شد، با هر تعداد که آنجا بودند، حتی صد نفر، سلام علیک داشت و دست می داد و خوش وبش می کرد. اگر از یکی از بچه ها چیزی می دید، حواسش بود که به او تذکر دهد. اما نه در جمع، حواسش بود که احترام کسی از بین نرود و یا به کسی بی احترامی نکند.»
وی تشریح کرد: «اگر شما دقت کنید که در میان شهدای مدافع حرم، شهیدی که تصویرش منتشر گردید و پس از آن سبب نابودی داعش شد، شهید حُججی بود. هم اکنون هم ما با ریخته شدن خون شهید آرمان علی وردی این اتفاق را دیدیم که مردم آگاه شدند و سر این قضیه ی آرمان خیلی ها متوجه شدند که این آشوبگران چه وحشی هایی هستند.»
دستگیری و محکومیت قاتلان شهید آرمان علی وردی
طبق گزارش فرمانده انتظامی تهران بزرگ، عوامل اصلی شکنجه و شهادت علی وردی پانزده نفر بودند، که تا ۱۶ آبان ۱۴۰۱، چهارده نفر از آنها بازداشت شدند، به نحوی که متهم اصلی دلیل حمله خود به علی وردی را، تاثیر گرفتن از فضای مجازی خواند.
به قول مسعود ستایشی، سخنگوی وقت قوه قضاییه در ۶ اردیبهشت سال ۱۴۰۲، برای هشت نفر از افراد بازداشتی، کیفرخواست صادر شد. برای سه نفر از آنها افترا محاربه و اقدام ضد امنیت ملی و برای پنج نفر دیگر افترا اجتماع و تبانی ضد امنیت کشور، صادر شد.
اقدامات آیینی برای یادبود «آرمان عزیز»
مستند «آرمان عزیز» که در ۲۴ دی ۱۴۰۱ از شبکه افق صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش گردید، به معرفی علی وردی پرداخت و با خانواده و دوستان وی، در رابطه با خصوصیت های اخلاقی او گفتگو کرد. مستند «آرمان ایران» توسط «گروه مستندسازی ثریا» در سال ۱۴۰۱ ساخته شد. مبحث این مستند، گفتگو با خانوادهٔ شهید آرمان علی وردی و نزدیکان این شهید است. کتاب «آرمان عزیز: روایت هایی مستند از زندگی طلبه بسیجی، شهید آرمان علی وردی»، نگارش یافته توسط مجید محمدولی است. در این کتاب روایت هایی مستند از زندگی طلبه ی بسیجی شهید آرمان علی وردی در ۲۵ روایت از کودکی تا شهادت پرداخته شده است.
شورای اسلامی شهر تهران، نام دو خیابان منطقه پنج در نزدیکی محل زندگی خانواده شهید علی وردی و ایستگاه مترو شهران را به نام وی تغییر داد. همینطور تیم های ملی والیبال نشسته کشورمان برای حضور در رقابت های جهانی ۲۰۲۲ بوسنی هم به نام شهیدان «آرمان علی وردی و آرتین سرایداران» نام گذاری شد. علاوه بر آن، مدرسه ای در منطقه فیروزبهرام تهران توسط بنیاد برکت به نام وی ساخته و نام گذاری شد. مجموعه ورزشی راه آهن اکباتان با حضور سیدمیعاد صالحی مدیرعامل وقت راه آهن به شهید آرمان علی وردی تغییر نام داد.
با توجه به مطالب فوق، «شهید آرمان علی وردی» به عنوان الگوی تراز جوان مومن انقلابی، در راه تأمین امنیت و مقابله با عوامل هدایت شده ی خارجی، ایستادگی کرد و در همین راه با خشونت وحشیانه ی اغتشاشگران به طرز فجیعی مظلومانه به شهادت رسید، به نحوی که خون این شهید باعث آگاهی خیلی از مردم برای صف کشی در مقابل اغتشاشگران شد و ذات واقعی و دست های پشت پرده ی حامیان اغتشاشگران را هویدا کرد. بدین سبب با اشاعه «فرهنگ ایثار و شهادت» در بین جوانان دهه هشتادی میتوان نسل جدید را هم با ارزش های والای اسلامی آشنا کرد.
روحش شاد و راهش پُررهرو باد.



منبع:

1403/08/06
10:59:45
151
0.0 / 5
تگهای خبر: دانشجو , دانشگاه , شركت , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی