چرا با توجه به این همه ارتباط آنلاین، باز هم احساس تنهایی می کنیم؟

چرا با توجه به این همه ارتباط آنلاین، باز هم احساس تنهایی می کنیم؟

به گزارش دست و هنر، یک مطالعه جدید روی 1512 بزرگسال آمریکایی نشان داده ارتباط میان حمایت عاطفی حقیقی و تنهایی بسیار قویتر از ارتباط حمایت عاطفی دریافت شده از شبکه های اجتماعی با تنهایی بوده است. در این مطالعه، اشخاصی که کمترین حمایت عاطفی حقیقی را گزارش کردند، بالاتر از هشت برابر افراد دارای بالاترین سطح حمایت حقیقی، با احتمال تنهایی مواجه بودند. محققان البته تاکید کرده اند که این مطالعه ثابت نمی کند شبکه های اجتماعی ذاتاً مضرند.

به گزارش دست و هنر به نقل از خبر آنلاین، هزاران دنبال کننده، صدها پیام و ساعت ها چرخیدن میان استوری ها؛ با این وجود ممکنست در آخر روز احساس نماییم کسی واقعا کنارمان نیست. یک مطالعه جدید بار دیگر این سؤال را مطرح کرده است که آیا حمایت عاطفی در شبکه های اجتماعی می تواند جای رابطه و حمایت حقیقی را بگیرد؟
شبکه های اجتماعی بخش بزرگی از ارتباطات روزمره ما را به خود اختصاص داده اند. خیلی از گفت وگوها، احوالپرسی ها و حتی درد دل ها حالا در پیامرسان ها و شبکه های اجتماعی اتفاق می افتند. اما محققان می گویند «در ارتباط بودن» الزاماً به مفهوم «احساس حمایت شدن» نیست.
در یک مطالعه جدید که در Journal of General Internal Medicine انتشار یافته، محققان ارتباط میان حمایت عاطفی در زندگی حقیقی، حمایت دریافت شده از شبکه های اجتماعی و احساس تنهایی را در ۱۵۱۲ بزرگسال آمریکایی بررسی کردند.
طبق نتایج، اشخاصی که پایین ترین میزان حمایت عاطفی حقیقی را داشتند، بیشتر از هشت برابر اشخاصی که بیشترین حمایت حقیقی را گزارش کرده بودند، با احتمال تنهایی مواجه بودند.
در مقابل، رابطه میان حمایت عاطفی دریافت شده از شبکه های اجتماعی و تنهایی بسیار ضعیف تر بود. وقتی هر دو نوع حمایت در یک مدل آماری بررسی شدند، تنها حمایت عاطفی در دنیای حقیقی ارتباط معناداری با تنهایی داشت.
البته این یافته به مفهوم بی فایده بودن شبکه های اجتماعی نیست. برای بعضی افراد، فضای آنلاین می تواند امکان پیدا کردن دوستان، گروههای هم فکر یا اشخاصی با تجربه های مشابه را فراهم آورد. پژوهش های دیگر هم نتایج متفاوتی در رابطه با تاثیر حمایت آنلاین بر سلامت روان گزارش کرده اند.
شاید تفاوت میان ارتباط و صمیمیت هم مطرح باشد؛ دیدن عکس دوستان، لایک کردن یک پست یا ردوبدل کردن چند پیام می تواند حس ارتباط بوجود آورد، اما الزاماً همان چیزی نیست که فرد هنگام بیماری، ناراحتی یا یک بحران شخصی به آن نیاز دارد.
حتی زمان استفاده از شبکه های اجتماعی هم ممکنست اهمیت داشته باشد. یک پژوهش دیگر از همین گروه تحقیقاتی نشان داده بود که استفاده از شبکه های اجتماعی در ۳۰ دقیقه نخست بعد از بیدار شدن با افسردگی ارتباط داشته است؛ هرچند محققان تاکید کرده اند که این مطالعه رابطه علت و معلولی را ثابت نمی کند و ممکنست جهت رابطه برعکس باشد یا هر دو تحت تاثیر عوامل دیگری قرار داشته باشند.
منبع: medicalxpress، oregonstate
به اجمال، به گزارش دست و هنر به نقل از خبر آنلاین، هزاران دنبال کننده، صدها پیام و ساعت ها چرخیدن میان استوری ها؛ با این وجود ممکنست در آخر روز احساس نماییم کسی واقعاً کنارمان نیست. یک پژوهش دیگر از همین گروه تحقیقاتی نشان داده بود که استفاده از رسانه های اجتماعی در ۳۰ دقیقه نخست پس از بیدار شدن با افسردگی ارتباط داشته است؛ هرچند پژوهشگران تأکید کرده اند که این مطالعه رابطه علت و معلولی را ثابت نمی کند و ممکنست جهت رابطه برعکس باشد یا هر دو تحت الشعاع عوامل دیگری قرار داشته باشند.

منبع:

1405/07/08
13:13:48
8
0.0 / 5
تگهای خبر: آمریكا , آنلاین , ارتباطات , بیمار
این مطلب دست و هنر مورد پسنده؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب دست و هنر مرتبط
    نظرات کاربران دست و هنر در مورد این مطلب
    نظر شما درباره این مطلب دست و هنر
    نام:
    ایمیل:
    نظر:
    سوال:
    = ۳ بعلاوه ۳
    دست و هنر
    پربیننده ترین ها

    پربحث ترین ها

    جدیدترین ها