تپه پیسا عاقبت بخیر می شود؟

تپه پیسا عاقبت بخیر می شود؟ دست و هنر: اثر تاریخی تپه پیس ها(پیسا) كه چندسالی به جولانگاه معتادان تبدیل گشته بود مربوط به 1500 سال پیش از میلاد مسیح بوده و از نظر قدمت بسیار قدیمی تر از تپه هگمتانه است.


به گزارش دست و هنر به نقل از ایسنا، تپه باستانی پیسا اولین سكونتگاه مردم همدان كه پیشینه ای به قدمت تاریخ دارد، سالیانی دراز جولانگاه معتادان متجاهر بود و با وجود ظرفیت های باستان شناسی، همواره از نابسامانی رنج می برد اما فقط معتادان نیستند كه این محیط تاریخی را تهدید می كنند، تهدید اصلی این است كه در طول سال غیر از زمستان، عشایر یا عشایرنماها مدتی روی تپه تاریخی چادر می زنند و پس از رفتن از منطقه، نشانه هایی از حفاری های غیرمجاز به وضوح مشاهده می شود.

برخی كشاورزان از خاك تپه تاریخی پیسا برای كود استفاده می نمایند، برخی دیگر با مسطح كردن محوطه، به زمین های خود اضافه كرده اند، عبور لوله های آبرسانی به همدان نیز یكی دیگر از این تهدیدهاست.

حالا با تشویق استاندار برای تبدیل شدن این منطقه به پارك و تعهد پرداخت یك سوم هزینه های اجرای این طرح، نه تنها سونامی پاكسازی تپه پیسا از سكونت معتادان را همراه داشته بلكه آرامش و آسایش را برای مردمان آنجا هدیه خواهدنمود.

از آنجائیكه این تپه هویت تاریخی دارد، می توان از این خاصیت برای ایجاد پارك فرهنگی بهره برداری نمود، ضمن اینكه این مكان شاهراه زائران كربلای معلی از استان های مركزی به سمت غرب كشور است.

حال كه نیروی انتظامی در اقدامی ضربتی نسبت به ناامن كردن تپه پیسا برای معتادان و جمع آوری این افراد اقدام نموده و استاندار پیشین نیز فرصت طلایی را برای ساخت پارك فراهم نموده است و بطور قطع ادامه این رویكرد یكی از ماموریت های شهردار همدان است.

چونكه حدود دو سال پیش استاندارپیشین همدان دستور تبدیل تپه پیسا به پارك را صادر كرد بر همین مبنا امام جمعه همدان و تعدادی از مسئولان در بازدید از این تپه به بیان نظرات مختلف برای سروسامان دادن به این منطقه پرداختند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان در این بازدید با اشاره به اینكه سرعت تبدیل شدن این منطقه به پارك باید افزایش یابد، اظهار داشت: تپه پیسا با داشتن پیشینه ای كهن و ظرفیت های پژوهشی غنی می تواند به یكی از مراكز جهانی مطالعه دیرینه شناسی تبدیل گردد.

حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی موثقی با اشاره به اینكه تپه پیسا در اتصال به استان های مجاور در یك منطقه استراتژیك قرار گرفته است، اضافه كرد: درایام اربعین زائران از استان های مختلفی از این مكان عبور می كنند برهمین اساس لازم است علاوه بر حفظ ظرفیت های گردشگری در ایجاد فضای سبزدر این مكان اقدامات لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به اینكه پیوست های فرهنگی در این مكان صورت خواهد گرفت، اشاره كرد: امید است با همكاری همه مسئولان در كمترین مدت اتفاقات خوبی را در این مكان شاهد باشیم.

در حاشیه این بازدید مسئولان دیگر نظراتی چون ایجاد ظرفیت اقتصادی در این منطقه، ایجاد سایت موزه گردشگری، ایجاد هتل و حفر تپه و كاوش را داشتند.

گفتنی است؛ هم اكنون آن منطقه از وجود معتادان پاكسازی شده و دو چادر متعلق به عشایر در آنجا مستقر است.





منبع:

1398/05/30
15:42:39
4857
5.0 / 5
تگهای خبر: فرهنگ , گردشگری , مد , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
دست و هنر
dastohonar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دست و هنر محفوظ است

دست و هنر

هنر و صنایع دستی