یك تولیدكننده اسباب بازی مطرح كرد
نابرابری عرضه و تقاضا در بازار اسباب بازی زمینه ساز تولید داخلی
به گزارش دست و هنر یك تولیدكننده اسباب بازی معتقد است: به قدری تولیدكنندگان داخلی تقویت شده اند كه امروز توجیه اقتصادی ندارد كه بخواهیم از چین و یا كشورهای دیگر اسباب بازی و یا سرگرمی وارد نماییم.
به گزارش دست و هنر به نقل از مهر، حسین رضا سلطانی با بیان این مطلب اضافه كرد: قبلاً واردكننده اسباب بازی و وسایل تفریحی بودم و الان برعكس، تبدیل به صادركننده اسباب بازی شده ام. این اتفاق به صورت واقعی رقم خورده است و فقط یك شعار نیست.
این تولیدكننده توضیح داد كه واقعاً در صنعت تفریحات و اسباب بازی، تولیدكنندگان هم تقویت شده اند و هم تولیدكنندگان جدید به وجود آمده اند؛ یعنی عده ای كه قبلاً در یك حوزه دیگر فعالیت می كردند و در كسب و كار و حرفه ی خود ناموفق بودند؛ امروز وارد این حوزه شده اند و در زمینه های كودك، اسباب بازی، تولید بازی های فكری، سرگرمی های آموزشی و تجهیزات مراكز بازی و شهربازی فعالیت می نمایند و به سرعت در حال توسعه هستند.
این فعالِ تولیدات و طراحی بازی كودكان اظهار داشت: سفارش من این است كه اگر كسی می خواهد وارد یك كسب و كار حرفه ای شود این حوزه، ظرفیت دارد تا افراد مختلفی را به خود جذب كند؛ چون جامعه نیاز به تفریحات دارد و عرضه و تقاضا در این بازار با هم برابری نمی كند و به همین خاطر كشش این را دارد كه افراد تازه نفس وارد آن شوند و در بازارهای رقابتی در كنار هم فعالیت كنند.
وی اضافه كرد: نكته خیلی مهم این است كه ما قبلاً واردكننده اسباب بازی بودیم؛ اما امروز تبدیل به صادركننده شده ایم. در واقع اتفاق هایی كه در كشور افتاد برای یك سری از صنعت ها ایجاد فرصت كرد كه یكی از آنها صنعت اسباب بازی بود. من بعنوان كسی كه كار و حرفه ام راه اندازی فضاها و وسایل بازی كودك است، می گویم وارد كردن وسایل بازی از خارج كشور كار درستی نیست؛ چون تمامی محصولات بازی تقریباً مشابه با نمونه خارجی آن در ایران تولید می شود.
سلطانی اظهار داشت: كشورهایی كه ما به آن صادرات داریم مثل عراق، عمان، تركیه، افغانستان و كشورهای همسایه ایران خصوصاً اقلیم كردستان عراق بازارهای خوبی برای فروش محصولات ما هستند به سبب قیمت دلار سبب شده است كه محصولات داخلی تولید ما برای آنها مناسب باشد و بنا بر این ما بازار خوبی در این كشورها برای فروش داریم.
او توضیح داد در گذشته این اتفاق چندان فراگیر نبود؛ اما در سال های اخیر به قدری زیاد شده كه ما در طول هفته در هر كدام از واحدها چندین مشتری خارجی خصوصاً از كشور تركیه داریم كه نیازمند خرید از تولیدات داخلی ما هستند، درحالی كه قبلاً ما خودمان واردكننده وسایل بازی از این كشور بودیم و امروز جای ما عوض شده است.
او اضافه كرد: جالب است بدانیم كه ما محصولاتی را از روی كالاهای اروپا یا تركیه كپی و در ایران تولید كردیم و الان همان را به خود این كشورها به فروش می رسانیم. این بسیار نكته خوبی است كه ما در تولید به توانایی هایی رسیده ایم كه حتی نمونه های كپی بردای شده از خود این كشورها را به نحوی تولید می نماییم كه خود آنها خریدار این محصولات می شوند و این اتفاق خوبی برای صنعت تولید اسباب بازی ایران است.
این تولیدكننده در آستانه پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی ضمن تشریح وضع موجود، اظهار داشت: در كشور ما تولیدات در زمینه وسایل بازی و تفریحات بسیار رونق گرفته و در مقایسه با سال قبل كه متأسفانه در این عرصه ضعف های زیادی داشتیم، امروز روز به روز به كارگاه ها و تولیدی های ساخت اسباب بازی اضافه می شود و كارگاه ها را بزرگ تر می كنند و دراین زمینه صاحب قدرت می شوند. قسمتی از این گسترش به سبب بازارهای خارجی آنها و بخشی دیگر به سبب عدم وارد شدن محصولات خارجی به ایران است.
این فعال صنعت اسباب بازی، به خانواده بعنوان مشوق تولیدكننده اشاره نمود و توضیح داد: به سبب اهمیت نقش كودك در خانواده و رفع نیاز آنها به بازی و سرگرمی، این صنعت می تواند ظرفیت این را داشته باشد كه افراد به آن وارد شوند و در زمینه های مختلف كاری مشغول به فعالیت شوند. با عنایت به این كه تفریحات و مكان های تفریحی در كشور ما محدود است؛ این وسایل بازی كه به راحتی می توانند هر كجا استفاده شوند، از این ظرفیت برخوردار می باشند كه با عنایت به حفظ كیفیت و بهداشت مواد اولیه آنرا توسعه بدهیم و نیازهای مختلف خانواده و كودكان را بتوانیم تحت پوشش قرار دهیم.
سلطانی درانتها تصریح كرد از آن جایی كه امروزه شكل خانه ها بیشتر آپارتمانی شده است، رفت وآمدها و بازی های كودكان محدود است و نیاز كودكان در مقایسه با نسل های قبلی به اسباب بازی بیشتر حس می شود بنظر می رسد خانواده ها باید به این نیاز كودكان اهمیت بیشتری بدهند و هر چه قدر این اهمیت بیشتر باشد تولیدكننده برای تولید محصول مناسب با كیفیت بالا ترغیب می شود.
پنجمین جشنواره ملی اسباب بازی از طرف كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان با همكاری انجمن تولیدكنندگان اسباب بازی، ستاد توسعه فناوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای نظارت بر اسباب بازی از ۷ تا ۱۳ دی ۱۳۹۸ در مركز آفرینش های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان انجام می شود.
منبع: دست و هنر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب